Orígens

L’any 1992 un petit grup de liberals d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany va crear Unió Liberal.

L’any 1994 la llista encapçalada per Marc Forné Molné va guanyar les eleccions generals. A partir d’aleshores, els liberals van governar el país de forma ininterrompuda durant 11 anys, fins al 2005. En els comicis de l’any 2001 aquest partit va ser l’únic a tenir representació a les set parròquies. Aquell any va adoptar el nom de Partit Liberal d’Andorra, més conegut com a PLA.

L’últim cap de Govern liberal ha estat, fins ara, Albert Pintat Santolària, que va guanyar les eleccions del 2005 amb majoria simple. Al final d’aquella legislatura, l’any 2009, la formació va passar pel seu pitjor moment i va estar a punt de desaparèixer.

L’any 2011, amb motiu del Congrés del Partit Liberal d’Andorra, un grup de militants va plantejar la renovació de la formació i la necessitat de reestructurar-ne les bases i els postulats. El nou equip encarregat de la direcció del partit sorgia sobretot de la secció jove del PLA, a la qual es van sumar nous membres. La nova executiva tenia la missió de renovar i reedificar l’única formació política que s’havia mantingut estable a Andorra des de l’aprovació de la Constitució l’any 1993.

A partir d’aquí, es va crear una nova marca, més jove, propera i dinàmica. Es va deixar de banda el mot Partit i la formació es va anomenar Liberals d’Andorra (L’A). Amb aquest nou nom, es va marcar l’objectiu d’arribar a la primera línia política als comicis de l’any 2015.

A les eleccions generals d’aquell any Liberals d’Andorra va aconseguir vuit consellers i es va convertir en el principal grup de l’oposició al Consell General, i a les eleccions comunals, amb la suma d’Independents a les seves llistes, va aconseguir representació a sis dels set comuns del país. En aquest cas, també és el principal partit a les minories parroquials.

A les eleccions generals del 2019, el partit va aconseguir quatre consellers generals que li han servit per entrar a formar part del primer govern de coalició del país ocupant quatre ministeris. Pel que fa a les eleccions comunals del desembre del mateix any, Liberals està present a les majories de quatre  comuns: Encamp, Ordino, La Massana i Andorra la Vella.

Creació d’Unió Liberal.

Primer mandat de Marc Forné Molné (primer cap de Govern liberal).

Segon mandat de Marc Forné Molné.

Creació del Partit Liberal d’Andorra (PLA) i tercer mandat de Marc Forné Molné.

Mandat d’Albert Pintat Santolària (segon cap de Govern liberal).

Refundació del Partit Liberal d’Andorra (PLA), amb un nou projecte sota la marca de Liberals d’Andorra (L’A).

Nova etapa com a segona força política del país.

Liberals d’Andorra entra a formar part del primer govern de coalició amb quatre ministres i a les eleccions comunals aconsegueix representació a les majories de quatre parròquies.