Liberals valora positivament haver augmentat la representació als comuns

El Comitè Executiu de Liberals d’Andorra s’ha reunit aquest vespre, just després de les Eleccions Comunals, per analitzar els resultats dels comicis. Aquesta primera valoració ha estat positiva, ja que el partit augmenta la presència a les corporacions parroquials.

El president de L’A, Jordi Gallardo, ha incidit en el fet que “si comparem la situació d’avui amb la de fa quatre anys, podem dir que de sis consellers hem passat a set, que d’estar a l’oposició estem a la majoria i que a més una de les persones serà cònsol menor” en referència a Eva Choy que ostentarà aquest càrrec a Ordino. Gallardo també ha volgut remarcar que “tots ells són militants de Liberals, situació que no es va donar el 2015” quan les llistes comptaven amb molts candidats independents.

Jordi Gallardo i Gerard Estrella durant la reunió del Comitè Executiu

Els bons resultats aconseguits per les candidatures conjuntes amb Demòcrates a Andorra la Vella, Encamp i Ordino és “una revàlida per a l’acord de Govern” ha afirmat el president liberal, ja que “allà on ens hem presentat en coalició el resultat ha estat incontestable” ha afegit. Per a Gallardo, aquests resultats signifiquen “una consolidació del projecte i la valoració en termes de partit és molt positiva” ha conclòs.

Pel que fa al funcionament de les candidatures d’En Comú, el secretari general, Gerard Estrella, ha remarcat el bon funcionament d’aquestes i “la bona cohesió dels equips” que les formaven.

Per últim, i pel que fa a la parròquia d’Escaldes-Engordany on el pacte amb Demòcrates no es va tancar i Liberals va presentar conjuntament amb SDP la candidatura d’Unió X Escaldes-Engordany que no ha aconseguit representació al comú, Jordi Gallardo ha manifestat que “ens ha perjudicat el vot útil”, ja que les expectatives electorals estaven molt polaritzades per les llistes encapçades per Aleix i Gili, tal com ha quedat demostrat per l’ajustat resultat final -deu vots de diferència- a favor de la llista socialdemòcrata.