Validem l’acord amb el PS per elaborar llistes territorials conjuntes avalades pels comitès parroquials

Els afiliats de Liberals d’Andorra han aprovat per una aclaparadora majoria que els Comitès Parroquials tinguin potestat per elaborar llistes territorials conjuntes. A partir d’ara seran els comitès de L’A els que iniciaran les negociacions amb els comitès del PS per l’elaboració de llistes conjuntes a les circumscripcions parroquials. Tot i que l’objectiu és poder tancar llistes territorials en el màxim nombre possible de parròquies, seran els comitès parroquials els que tinguin l’última paraula alhora de confeccionar-les.

Conjuntament amb l’aprovació de donar als Comitès Parroquials la potestat per elaborar llistes territorials conjuntes amb el PS, els afiliats també han validat la proposta d’acord sobre prioritats que s’ha negociat entre els dos partits i que determinen tres línies mestres amb les quals es treballarà conjuntament amb el PS: responsabilitat política i regeneració democràtica, encaix amb Europa i impuls institucional.


Aquesta proposta d’acord recull, en el seu primer punt, la necessitat de “tornar la capitalitat política al Consell General” com a únic garant de la sobirania popular i “promoure la transparència en el funcionalment de l’Administració pública i dels òrgans parapúblics”.

El segon apartat de l’acord, l’encaix amb Europa, també es remarca la necessitat d’“aplicar la màxima transparència, informant a la ciutadania de tots els passos que s’estiguin donant”, alhora que es cataloga com “una oportunitat històrica per establir les bases d’unes relacions econòmiques sòlides amb el nostre entorn”.

Per últim, en l’apartat d’impuls institucional, es manifesta que “cal modificar la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum” perquè el nostre sistema electoral “no és suficientment representatiu” recollint les recomanacions d’organismes internacionals com ara l’OSCE que han criticat “les greus desigualtats que provoca el sistema electoral andorrà”. En aquest punt també es subratlla com “imprescindible” reforçar la independència judicial i l’impuls a “una participació més activa de la ciutadania” en la política.

Aquests tres punts genèrics marquen la voluntat conjunta dels dos partits de treballar per la “regeneració democràtica i el creixement del país”. Cal remarcar que l’acord es circumscriu a les llistes territorials i que ambdós partits presentaran llistes nacionals per separat. Així ho ha subratllat en el seu discurs Jordi Gallardo, president de Liberals d’Andorra, “no ho dubteu, presentarem un projecte plenament liberal a les eleccions generals”.

“Acord estratègic per recollir el vot del canvi”

El president i candidat a cap de Govern liberal, Jordi Gallardo, ha estat l’encarregat de tancar el Congrés extraordinari remarcant que “l’acord que avui s’ha aprovat és un acord estratègic que persegueix recollir el vot del canvi i no dividir-lo”. Precisament, Gallardo ha emfasitzat que “els liberals no estem en contra de ningú, estem a favor d’Andorra i de la seva gent” i ha subratllat que “només escoltant el que vol la majoria de la societat farem avançar el país”.

El president de Liberals d’Andorra creu que actualment tenim per endavant el reptes de “dotar a la societat andorrana de les condicions necessàries per créixer, invertint en el país i les persones, millorant la competitivitat i simplificant serveis”, sense oblidar “la protecció dels més vulnerables, en especial la nostra gent gran i altres col·lectius sensibles, als quals hem d’assegurar un acompanyament social digne” ha conclòs.

Discurs de Jordi Gallardo íntegre al nostre canal de YouTube:

Pots consultar la “Proposta d’acord sobre prioritats PS-L’A” a continuació:

PROPOSTA_ACORD_LA-PS-20JUNY2018