Liberals potenciarà la xarxa de transport públic per millorar les connexions amb Canillo

Canillo és la parròquia més extensa del país i la que més dificultats té a l’hora d’accedir al transport públic. L’actual distribució de les línies d’autobusos deixa a Canillo en zona de ningú amb un servei que dista molt del que reben altres parròquies com ara Encamp, La Massana i Ordino.

La preocupació pel transport públic es va fer palès en el torn de preguntes dels assistents que es van interessar per com es preveu la millora de la interconnexió dels pobles de la parròquia amb la vall central. Liberals d’Andorra porta al programa electoral l’elaboració d’un Pla nacional de mobilitat sostenible per millorar la xarxa de transport públic i urbà a curt termini. Aquest punt també es recull al programa de la candidatura parroquial de d’Acord que preveu la reorganització de les línies d’autobusos per donar un millor servei a Canillo.

Interès dels joves pel Programa d’Impuls per a l’emancipació

Els joves que van assistir a la reunió de poble també es van interessar pel funcionament del Programa d’impuls per a l’emancipació del Jovent. Ferran Costa va ser l’encarregat d’explicar-los que el programa atorga un ajut de 400 euros mensuals per llogar un pis i que també es podrà demanar un préstec preferencial de 1.000 € per la fiança i el mobiliari. El número 2 de la llista nacional, va detallar que “la dotació està limitada a 6 milions d’euros anuals” i va afegir que “segons els estudis dels quals disposem ha de ser suficient per cobrir les peticions que s’esperen”. El programa contempla que l’ajut econòmic s’allarga durant un màxim de dos anys per a joves d’entre 22 i 30 anys que tinguin feina.