Tots els grups de l'oposició neguen haver estat informats de les intencions del FinCEN el 4 de març

Els consellers generals del grup parlamentari Liberal, els consellers Socialdemòcrates i els de Socialdemocràcia i Progrés han emès per primera vegada un comunicat conjunt condemnant les paraules del ministre portaveu, Jordi Cinca, en què asseguren que va afirmar que tots els consellers generals estaven assabentats de les intencions del FinCEN des del 4 de març, “cosa que no es correspon amb la realitat”, indiquen.

Els membres de l’oposició parlamentària consideren que “va voler confondre l’opinió pública de manera intencionada”. Segons indiquen, les declaracions del ministre “suggereixen i donen a entendre que tots els actors de les diferents formacions polítiques són corresponsables de les actuacions portades a terme en referència a l’afer BPA”. En aquest sentit, assenyalen que el ministre portaveu va afirmar aquest dimecres en roda de premsa que tots els consellers generals estaven assabentats de les intencions del FinCEN des del 4 de març, “cosa que no és correspon amb la realitat”, asseguren.

Així, manifesten que respecten “de forma acurada” el seu deure de responsabilitat i confidencialitat, però no poden compartir que es mantingui un discurs que “no reflexa la realitat del cas”, com tampoc estan d’acord en el fet que es donés a entendre que “estaven assabentats d’uns fets dels quals realment eren desconeixedors”.