Ordino s’interessa pel projecte ‘Andorra, Reserva Mundial de la Biosfera’

La primera reunió de poble de Liberals d’Andorra ha servit per copsar l’interès que aixeca entre la població el projecte perquè Andorra sigui el primer país Reserva Mundial de la Biosfera que L’A porta al seu programa electoral.

Una de les preguntes del públic assistent a l’acte que s’ha dut a terme a l’ACCO (Andorra Congrés Centre Ordino) ha estat al voltant d’aquesta proposta de Liberals d’Andorra i si hi havia cap contradicció amb la que impulsa el Comú d’Ordino. El cap de llista liberal, Jordi Gallardo, ha manifestat que “els dos projectes no han de competir entre ells i que són complementaris” i ha recordat que “en el cas de la illa de Menorca en un primer moment es volia que només fos una part de l’illa Reserva de la Biosfera”. Per això, ha incidit en el fet que “la parròquia d’Ordino ha de servir de model per inspirar a la resta del país”. Per últim el candidat liberal, ha incidit en el fet que “hi ha una important diferència entre passar a ser el 651è espai declarat reserva de la biosfera, o treballar tots plegats per aconseguir ser un projecte únic al món”.

La reunió de poble ha servit per acostar els punts més destacat del programa electoral als assistents que també han mostrat interès per saber com es pensa garantir les pensions o quines accions es contemplen des de Liberals per retornar el talent andorrà repartit pel món. En aquest punt, Ferran Costa ha explicat que “Liberals crearà el premi Manual Digest, semblant a premis que ja tenen a altres països, per retornar a joves andorrans amb talent que estan repartits pel món”.

Presentació de la candidatura de d’Acord Ordino

L’acte d’aquest vespre ha començat amb la presentació dels cinc candidats de d’Acord Ordino, liderats per Marc Galabert, que ha explicat els punts que es defensen des de la llista territorial. En aquest sentit, des d’Acord Ordino es reclamarà una millora del transport públic, especialment  del sistema tarifari que desincentiva el seu ús a les parròquies altes, i que es prengui el compromís per posar en valor edificis històrics com ara l’hotel Casamanya i la Casa Rossell.