Renovats els comitès parroquials per als pròxims dos anys

Liberals ha finalitzat aquest dimarts la renovació dels seus comitès parroquials. El procés que es va iniciar el passat 18 de gener ha comptat amb una única candidatura per parròquia, el que reglament en mà, ha evitat un procés electoral que hauria d’haver tingut lloc al llarg de la jornada d’avui en el cas que s’hagués presentat més d’una candidatura per comitè.

D’aquesta manera, les llistes presentades passaran a encapçalar els òrgans territorials, els més propers als afiliats i simpatitzants, durant els pròxims dos anys. “Els equips que avui hem renovat seran els encarregats de preparar les pròximes eleccions comunals” ha destacat Maribel Lafoz, secretària general de Liberals. En aquest sentit, ha afegit que “volem donar als comitès un ampli marge de temps per treballar prop del ciutadà, copsar els seus neguits i escoltar les seves propostes. I així poder elaborar els futurs programes electorals comptant amb la gent que viu el dia a dia de les parròquies”.

Sobre el fet que només s’hagi presentat una candidatura per cada parròquia, Lafoz ho ha valorat positivament, “ja que tinc constància que les llistes s’han elaborat cercant el màxim consens entre els afiliats”. Les persones que lideraran els comitès parroquials mantenen una gran part dels equips actuals, d’aquesta manera tindran un caràcter continuista que “garanteix poder seguir amb la bona feina feta aquests dos últims anys marcats per la pandèmia” ha subratllat Lafoz.

Pel que fa a la composició dels nous comitès parroquials, repeteixen com a presidents Marcio da Costa (La Massana), Carlos Bernado (Encamp) i Jordi Moreno (Escaldes-Engordany). L’actual conseller comunal d’Andorra la Vella i exsecretari general de Liberals, Gerard Estrella, passa a presidir el comitè de la capital mentre que la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, encapçala el comitè de la seva parròquia després que Jessica Gastó hagi passat a ocupar una de les dues vicepresidències del partit.

COMPOSICIÓ COMITÈS PARROQUIALS (2022 – 2024)

ENCAMP: Carlos Bernado (president), David Cruz (secretari), Xavi Fernández (tresorer)

Carlos Bernardo, president del Comitè d’Encamp

ORDINO: Eva Choy (presidenta), Éric Bartolomé (secretari), Marc Galabert (tresorer)

Eva Choy, presidenta del Comitè d’Ordino

LA MASSANA: Marcio da Costa (president), Maria March (secretària), Guillem Forné (tresorer)

Marcio de Costa, president del Comitè de la Massana

ANDORRA LA VELLA: Gerard Estrella (president), Víctor Pintos (secretari), Leticia Teixeira (tresorera)

Gerard Estrella, president del Comitè d’Andorra la Vella

ESCALDES-ENGORDANY: Jordi Moreno (president), Benjamí Tutrice (secretari), Marta López (tresorera)

Jordi Moreno, president del Comitè d’Escaldes-Engordany