Jordi Gallardo: “Donarem la veu al poble andorrà sobre la legalització de l’avortament”

Liberals d’Andorra es compromet a fer un referèndum sobre la legalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics. Jordi Gallardo, candidat a cap de Govern, ha assegurat que “donarem la veu al poble andorrà. Liberals d’Andorra farà un referèndum sobre la legalització de l’avortament els tres supòsits bàsics” i s’ha compromès a “aplicar-ne el resultat, ja que la sobirania rau en el poble andorrà”.

El cap de llista liberal ha refermat la voluntat de L’A sobre que sigui la societat qui decideixi sobre la despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics, responent a una pregunta feta pel públic durant el debat de candidats de l’APCA (Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra) que ha tingut lloc aquest dilluns a la nit a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

En el primer debat de la campanya entre els set candidats que finalment s’ha estructurat en tres blocs, Gallardo ha subratllat que “Liberals d’Andorra liderarà el canvi que Andorra necessita”, tot remarcant que “el temps de DA ja ha passat” i ha etzibat al candidat demòcrata que “han tingut vuit anys de govern i no han donat resposta a moltes de les problemàtiques d’aquest país”.

En el bloc sobre l’acostament a la Unió Europea, el líder liberal ha emfasitzat que “els liberals diem sí a Europa i no a la manera com s’està negociant”, ja que ha considerat que “s’està renunciant a aspectes importantíssims que Andorra necessita” com ara l’Acord duaner i mantenir les decisions sobre polítiques fiscals. També en aquest punt, Liberals d’Andorra donarà la veu al poble andorrà perquè “validi en referèndum l’Acord d’Associació” ha afirmat Gallardo.

Com era previsible, un dels temes que s’ha tractat durant la nit ha estat la problemàtica per accedir a l’habitatge. Jordi Gallardo ha explicat a l’auditori el programa d’impuls a l’emancipació del jovent que preveu ajudes de fins a 400 € durant dos anys perquè els joves d’entre 22 i 30 anys amb feina puguin llogar un pis. Precisament, ha estat en aquest punt en el qual el candidat liberal ha rebut l’aplaudiment del públic quan responent a Espot sobre el cost del programa, li ha reblat que “preferim destinar 6 milions d’euros a què els joves es puguin emancipar que a estudis de projectes irrealitzables”.

En l’apartat d’economia i turisme, el candidat liberal ha lamentat que “no podem dependre exclusivament del turisme lowcost, per aquest motiu “cal diversificar i desestacionalitzar el turisme i això es pot aconseguir amb el turisme sostenible”. Aquest és un dels punts destacats del programa de Liberals d’Andorra que vol fer d’Andorra el primer país del món Reserva de la Biosfera.

Pel que fa a la situació econòmica, Gallardo ha evidenciat “el fracàs de la inversió estrangera de DA” i ha retret al candidat demòcrata que “en vuit anys no hagin fet res pels autònoms” que avui dia suposen el 15% del teixit productiu. En aquest punt, ha destacat totes les accions que Liberals desenvoluparà perquè “els autònoms tinguin més beneficis i gaudeixin de més protecció”, començant per l’aprovació d’una Llei d’autònoms que doni resposta a les demandes del col·lectiu.

El primer debat entre els set candidats a cap de Govern ha aixecat una enorme expectació amb la sala Prat del Roure plena i un ampli seguiment a través de les ràdios que l’oferien en directe, Cadena SER i Ràdio Valira, i a les xarxes socials.