‘Andorra, Reserva Mundial de Biosfera’ té tots els elements per ser un projecte de país

El cap de llista de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, creu que fer d’Andorra el primer país Reserva Mundial de la Biosfera “ha de ser un projecte de país que ha de traspassar el debat polític” i s’ha compromès a tirar-lo endavant “des del Govern o des de l’oposició”. El candidat liberal ha fet aquestes declaracions al vermut organitzat per Liberals d’Andorra al Prat del Call d’Ordino.

La tria d’Ordino per tornar a exposar el projecte ‘Andorra, Reserva Mundial de la Biosfera, no ha estat casual. Gallardo ha explicat que “Ordino és un exemple de parròquia que ha tingut un creixement ordenat” que ha de servir de referent per a tot el país. Precisament, ha argumentat que el projecte ha de servir “per a tenir una visió de país a curt, mitjà i llarg termini que permeti una planificació urbanística i un creixement econòmic sostenible”.

Marc Galabert i Ferran Costa, aquest diumenge a Ordino

El candidat liberal a cap de Govern ha subratllat que amb la declaració com a Reserva Mundial de la Biosfera també servirà per impulsar i promocionar “altres atractius del país com ara la cultura i el sector primari que podrà comercialitzar productes autòctons amb un segell reconegut internacionalment i tindrà un paper destacat en la sostenibilitat dels boscos i les pastures”.

En el vessant econòmic, Jordi Gallardo ha recalcat que “la declaració d’Andorra com a primer país del món Reserva de la Biosfera pot aportar un 1% al creixement del PIB”, com també ha passat a altres zones que han aconseguit aquest segell.