Liberals es compromet a no augmentar la pressió fiscal

Jordi Gallardo s’ha compromès amb l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) a no augmentar la pressió fiscal. El candidat liberal a cap Govern ha assegurat que “nosaltres no farem com d’altres que el 2011 van fer campanya dient que no implementarien l’IRPF per després acabar-ho fent” i ha respost al candidat demòcrata que “no és un exemple de credibilitat. Li recomano que es llegeixi bé el nostre programa” on queda clar que “no s’incrementaran els impostos”.

De fet, Jordi Gallardo ha explicat que des de Liberals “presentem una sèrie de deduccions per alleugerir les càrregues fiscals que s’han aplicat els últims anys i que limiten la inversió en aquest país i dificulten la diversificació de l’economia”. A més, ha afegit que “volem una dinamització de l’economia i, per tant, no crearem noves figures impositives”.

Durant la reunió mantinguda aquest matí amb membres de l’EFA, Liberals ha plantejat que “el procés de negociació amb la Unió Europea sigui obert i transparent”, tot el contrari de les formes de fer de DA que ho ha fet “d’esquena als polítics, a la societat i els agents econòmics” ha lamentat Gallardo. Precisament, el candidat liberal ha subratllat que “demòcrates no té credibilitat per dir que faran les coses diferents de com les han fet aquests vuit anys. Els fets demostren que no creuen en el diàleg ni la transparència”.

Ferran Costa i Jordi Gallardo durant la reunió amb l’EFA

A més, ha alertat que “no és creïble que la mateixa persona que ha estat a Govern digui que farà coses diferents de les que ha fet fins ara” i encara menys quan “el Sr. Espot ha afirmat que se sent orgullós de ser l’hereu del Sr. Toni Martí que si alguna cosa ha demostrat, és que no hi ha transparència ni capacitat d’arribar a consensos en temes importants per al país”.

Per últim, Jordi Gallardo, acompanyat del número dos de la llista nacional, Ferran Costa, han traslladat a l’EFA que en l’estratègia respecte a la negociació amb la Unió Europea el sector privat ha d’estar informat i que s’ha de comptar amb ells. “Han de formar part de la negociació, decidirem plegats i no els relegarem com ha passat durant els vuit anys de govern demòcrata” ha conclòs el cap de llista liberal.