Liberals dotarà el Cos de Policia de més recursos humans i tècnics

Liberals d’Andorra s’ha compromès amb els agents del Cos de Policia, en una reunió mantinguda aquest dimarts al matí, que tindran més recursos humans i tècnics, ja que “la seguretat és un dels nostres actius irrenunciables i cal continuar-hi treballant” ha destacat Jordi Gallardo. A la trobada que ha tingut lloc a l’Edifici Administratiu de l’Obac també hi han estat presents, Eva López, número tres, i Èric Alguacil, número nou de la candidatura nacional.

El candidat a cap de Govern liberal ha assegurat que “cal inversió en recursos per poder tenir més promocions de policies i que Andorra pugui tenir el nivell de seguretat que es mereix”. A més, ha pogut copsar en primera persona que “el Cos de Policia no està pacificat sinó que està marginat al contrari del que s’explica” després de vuit anys en els quals no s’han fet les coses bé.

Eva López i Èric Alguacil durant la visita a la policia

Durant la trobada, els agents de policia han exposat la seva preocupació per les mancances de personal i material que pateixen. En alguns casos, aquesta deixadesa ha portat els agents a fer servir els seus mòbils personals per tasques policials, segons han explicat alguns dels assistents. Gallardo ha lamentat “aquesta mancança absoluta perquè els agents puguin desenvolupar la seva feina” i ha afegit que treballarà “per recuperar la dignitat del treball de policia”.

Liberals derogarà la llei de Funció de Pública de DA

El candidat de Liberals a cap de Govern s’ha compromès amb el Cos de Policia “a fer una nova Llei de la Funció Pública que derogarà la que s’ha aprovat només amb els vosts de DA”, tal com es recull en el programa electoral de L’A. També ha afirmat que “el nou text es consensuarà amb els agents implicats” i que mentre no estigui definida la nova norma és “partidari d’aplicar la Llei de Funció Pública de l’any 2000”.