Liberals renova l’Executiva per ser “el motor d’Andorra”

Votació de la nova Executiva

El Congrés ordinari 2021 de Liberals d’Andorra, amb una setantena d’assistents, ha ratificat per unanimitat l’única candidatura per renovar el Comitè Executiu Nacional. D’aquesta manera, Jordi Gallardo continuarà encapçalant durant dos anys més “el partit nacional més antic d’Andorra” com ha destacat en el seu discurs de cloenda com a president de la nova Executiva.

De fet, Gallardo ha recalcat durant la seva intervenció “el reptes de futur” que Liberals té per endavant en els pròxims anys. El president reelegit ha fet un repàs a la història recent del partit subratllant l’evolució positiva des de l’any 2015 “quan érem un partit que estava a l’oposició” respecte actualment que “formem part del Govern i també de les majories comunals en quatre parròquies”. També ha defensat que “Liberals ha demostrat que és un partit que aporta estabilitat a la governabilitat del país”.

Al llarg del discurs de cloenda, Gallardo també ha agraït l’esforç de tota la militància per “fer créixer el projecte liberal a Andorra” i s’ha mostrat convençut “de la bona feina que farà la nova Executiva” que combina l’experiència d’aquells membres que repeteixen amb l’empenta i les noves idees dels nous integrants.

Per últim, el màxim dirigent liberal ha avançat que “la nova Executiva té l’encàrrec per començar a preparar les pròximes eleccions generals” previstes per l’any 2023. En aquest sentit, i durant l’atenció als mitjans posterior al Congrés, ha indicat que “és massa aviat per saber quina serà la fòrmula” amb què es concorrerà als propers comicis.

Nova imatge de Liberals

Des d’aquest divendres, Liberals ha actualitzat la seva imatge i ha presentat el seu nou eslògan. A partir d’ara el partit prescindeix de l’epígraf ‘d’Andorra’ per potenciar la marca Liberals. El ‘rebranding’ també inclou el nou baseline ‘El motor d’Andorra’ que reflecteix l’objectiu de treballar per fer funcionar el país des del punt de vista econòmic, polític, social i mediambiental.

Nova imatge de marca de Liberals

Al llarg del Congrés, també s’ha fet un recull de les accions i polítiques impulsades des de les institucions de les quals forma part Liberals, destacant aquells punts que apareixien en el programa electoral de la formació i que s’han tirat endavant.

D’altra banda, Liberals ha refermat les seves bones relacions internacionals en l’àmbit europeu. Sense anar més lluny, Ilham Kyuchyuk, copresident de l’ALDE i europarlamentari, ha fet arribar el suport dels socis europeus per “aconseguir els objectius polítics dels Liberals d’Andorra”.

Per acabar, durant la vetllada també s’ha homenatjat a Mercè Bonell Bertrand que va ser la primera dona consellera general d’Andorra l’any 1984 i exconsellera comunal d’Andorra la Vella. Bonell ha rebut el distintiu de militant d’honor, agraint-li d’aquesta manera la seva fidelitat al partit.

CÀRRECS DE L’EXECUTIVA DE LIBERALS 2021-2023

President: Jordi Gallardo 

Vicepresidenta: Jessica Gastó 

Vicepresident: Gerard Estrella 

Secretària General: Maribel Lafoz

Secretari d’organització: Josep Fusté 

Secretari de Relacions Internacionals: Antoni Puig

Secretaria de Polítiques d’Igualtat: Noelia Dobarro

Tresorer: Èric Bartolomé