Liberals d'Andorra inicia el procediment per triar el cap de llista

La reunió del Comitè executiu nacional de Liberals d’Andorra (Ld’A) celebrada aquest dimarts al vespre ha aprovat la data d’inici del procediment d’elecció del candidat per encapçalar la llista nacional a les pròximes eleccions que ha quedat fixada per demà, dijous, 23 de novembre del 2017.

D’acord amb l’article 29 dels Estatuts de Liberals d’Andorra el termini per la presentació de candidatures és de 15 dies naturals. Per tant, el període de presentació d’aquestes s’allargarà des del dijous 23 de novembre fins al divendres 8 de desembre, ambdós inclosos.

Un cop finalitzat el termini per presentar candidatures, el Comitè executiu nacional de Liberals d’Andorra disposa d’un termini màxim de 30 dies per analitzar i validar els candidats. A partir d’aquest moment, i segons disposa l’article 31 dels Estatuts, es convocarà, en un termini no superior als 20 dies naturals, un congrés extraordinari que servirà per escollir el candidat.

Durant el congrés extraordinari es farà la presentació dels candidats, l’exposició dels seus discursos i la posterior votació per part dels afiliats liberals, això en el cas que hi hagi més d’una proposta de candidat o no s’hagi arribat a un consens previ per designar un sol candidat. En el cas que només hi hagi una sola proposta sobre la taula (sigui perquè només s’ha presentat un únic candidat o perquè s’ha arribat a un consens per designar-ne un de sol d’entre els presentats i validats), el congrés extraordinari servirà per a la presentació del candidat davant la militància i l’exposició de les línies mestres de la candidatura.