Liberals d'Andorra es reuneix per encarar la recta final de la legislatura

Liberals d’Andorra (Ld’A) ha reunit, aquest dimecres al vespre a l’hotel Fènix d’Escaldes-Engordany, a tots els seus càrrecs electes, tant consellers comunals com consellers generals, i l’executiva del partit per encarar “la recta final de la legislatura” i treballar en les línies estratègiques i programàtiques de la formació.

La reunió de treball, a la que han assistit una trentena de persones, ha servit per aconseguir una major coordinació entre els òrgans del partit i els càrrecs electes. Una acció imprescindible de cara a “vertebrar una alternativa de govern” a les pròximes eleccions.

Els grans temes de debat han estat el de les lleis de competències i transferències conjuntament amb la postura adoptada davant les negociacions de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea. Pel que fa a competències i transferències comunals, la reunió ha servit per copsar la postura de membres del partit sobre els textos. En aquest sentit, s’ha discutit sobre els informes de constitucionalitat que s’han fet arribar al Grup Parlamentari Liberal, els dos encarregats per Govern i l’informe Aparicio, i s’ha debatut sobre el sentit del vot que s’ha de donar a les dues reformes legislatives.

Primera reunió amb el cap de Govern per la proposta de ser ‘observadors actius’

La sessió de treball d’aquest dimecres al vespre també ha servit perquè els presidents del Grup Parlamentari Liberal, Josep Pintat i Jordi Gallardo, expliquessin el contingut del document que s’ha fet arribar al cap de Govern on es concreta la proposta de ser ‘observadors actius’ en les negociacions amb la Unió Europea en el marc de l’Acord d’Associació que Josep Pintat va anunciar durant l’últim debat d’orientació política. Pintat i Gallardo han exposat que aquest dimarts es van reunir amb Toni Martí i que “ara estem a l’espera de la resposta del cap de Govern sobre l’oferiment que li hem fet”.

Durant la reunió amb Martí se li ha fet arribar un document de 6 pàgines on es concreta la “proposta de participació del Grup Parlamentari Liberal com observadors actius en les taules de negociació de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea” que té com a objectiu “emmarcar i coordinar” l’actuació del Govern d’Andorra i del Grup Parlamentari Liberal en l’àmbit de les negociacions amb la UE sota els principis d’ètica i transparència recollits al document.