Liberals d'Andorra es prepara per "acabar amb els anys de foscor"

21 de maig, nova executiva, foto cedida pel BonDia

L’objectiu de Liberals d’Andorra pels pròxims dos anys és “acabar amb la foscor i obrir una porta plena de llum” que doni un tomb a la política que ha patit el país durant els darrers anys de govern de DA. Aquesta és la voluntat del partit recollida en paraules del seu secretari general, Amadeu Rossell, que ha defensat la necessitat del canvi davant l’actitud dels que “creuen que Andorra és com el pati del darrere de casa seva”.

Per preparar-se pels propers comicis, Ld’A ha triat per assentiment la nova executiva que respecte a la que hi havia fins ara només ha patit 3 canvis. França Riberaygua passa a ser vicepresidenta segona, Oliver Alís entra a l’executiva com a nou secretari d’Organització i Ruth Vila s’incorpora com a secretària d’Igualtat. Aquest serà l’equip que ja des d’avui començarà a treballar per preparar el partit de cara a les eleccions que “es donen per descomptat que seran a la primavera del 2019” ha puntualitzat Amadeu Rossell, secretari general de Liberals d’Andorra.

Encàrrec d’un procediment d’elecció del cap de llista

La nova executiva liberal ha sortit del Congrés amb l’encàrrec d’elaborar un procediment que permeti l’elecció del cap de llista de cara a les pròximes eleccions generals. Sobre el procediment, des de Liberals d’Andorra es vol que sigui el màxim participatiu possible i que tingui en compte els militants del partit. Jordi Gallardo, president de Liberals d’Andorra, ha avançat que a parer seu “qui sigui candidat ha de ser una persona de partit, una persona que sigui militant liberal”.  Malgrat que no s’ha marcat un termini per tenir enllestit el procediment, la voluntat de la nova executiva “és tenir-ho enllestit abans de finals d’aquest any” ha precisat Amadeu Rossell.

Liberals d’Andorra es converteix en el primer partit del món en ratificar el nou Manifesto Liberal

Liberals d’Andorra s’ha convertit aquest diumenge a la tarda en el primer partit liberal de tot el món en ratificar el nou Manifesto Liberal (Andorra, 2017) que tot just ahir, dissabte a la tarda, es va aprovar i signar al Congrés de la Liberal Internacional que durant els últims 4 dies ha portat al país uns 200 polítics de 56 països de tot el món. El nou text actualitza la ideologia liberal als reptes segle XXI. Inclou aspectes que no es recollien en el text d’Oxford com ara la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic i fomentar el progrés tecnològic de la societat. Judith Pallarés ha estat l’encarregada d’explicar el nou Manifesto als militants i simpatitzants presents al Congrés de Ld’A que s’ha ratificat per assentiment.

Fotografia: BonDia