Liberals d'Andorra critica la improvisació del Govern

Liberals d’Andorra considera que el Govern està actuant amb “improvisació” en molts àmbits, tal com es va posar de manifest en la darrera sessió de control del Consell General. Un exemple d’això seria la posada en marxa del pla de pensions, ja que els liberals veuen que ha “faltat sensibilitat” a l’hora d’informar adequadament els funcionaris. Segons el president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, l’objectiu del Govern era aprovar la llei dels complements de jubilació com més aviat millor i no ha tingut en compte el “neguit” que ha generat entre els afectats. A més, Gallardo  va criticar que la majoria demòcrata no hagi acceptat que l’Estat sigui el garant del pla de pensions per evitar que una crisi com la de BPA pugui afectar els fons dels funcionaris.
Un altre exemple en què també hi ha “improvisació” i “es comença la casa per la teulada” és la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE), matèria en què els liberals són molt crítics amb el Govern perquè “la ciutadania no sap res”. “Encara és hora que s’informi la població sobre els avantatges i els inconvenients d’aquest acord d’associació”, va assenyalar Gallardo. Això podria provocar, segons LdA, que el resultat del futur referèndum sigui negatiu. Pels liberals s’està negociant “sense una estratègia de país” i la majoria demòcrata es limita a explicar que el Govern encapçalat per Albert Pintat ja perseguia el mateix objectiu.
La improvisació amb què treballa el Govern es constataria també en el fet que, com va passar l’anterior legislatura, ja està entrant projectes de llei per la via d’urgència, amb la qual cosa l’oposició té menys temps per analitzar-los. És el cas de la modificació de llei del fons de reserva de la CASS i dels textos per complir les recomanacions del Moneyval en la lluita contra el blanqueig de diners. Pel que fa al primer projecte, el grup liberal ja ha demanat una primera pròrroga de set dies, mentre que pel que fa als altres s’està valorant fer el mateix i no s’entén per què no es van presentar  la legislatura passada, vistes les recomanacions que s’havien rebut del Moneyval.
El president suplent del grup  liberal es va mostrar de nou molt crític ahir amb l’executiu, com ja va fer en la darrera sessió del Consell, per no haver-se publicat al BOPA les contractacions del personal de relació especial. Segons va explicar Gallardo, hi ha una obligació de transparència en aquest àmbit que el Govern no està complint. “Ens comença a sorprendre que sigui un error sempre que es tracta de publicar dades susceptibles de crítica perquè és fàcil que la gent pugui pensar que els imports són elevats o que s’han contractat moltes persones”, va indicar el polític liberal.
LdA veu també “una certa deixadesa” del Govern en el fet que encara no s’hagi procedit al nomenament d’una persona per al càrrec d’ambaixador als Estats Units. Segons els liberals, el seguiment de l’afer de BPA s’hauria pogut fer millor si s’hagués cobert aquesta vacant de manera ràpida. Gallardo va expressar també de nou la preocupació del seu grup per la “situació delicada del SAAS”, organisme que “s’ha saltat la llei del pressupost” quant a contractacions. “El SAAS continua descontrolat”, va afirmar.