Liberals d'Andorra coorganitza el congrés del 70è aniversari de la Liberal Internacional

Uns 250 assistents provinents de tot el món es donaran cita a Andorra en el marc del congrés del 70è aniversari de la Liberal Internacional (LI) que es celebrarà entre el 18 i el 21 de maig d’aquest any. El congrés és el màxim òrgan de decisió de la Liberal Internacional que des de l’any 2014 està presidida per l’andorrà, Juli Minoves, i que per primer cop es farà al Principat d’Andorra, tot i que durant l’any 2001 va acollir la reunió del Comitè Executiu.

El congrés que es celebrarà a Andorra coincideix amb el 70è aniversari de la fundació de la Liberal Internacional i del Manifest Liberal de l’any 1947. De fet, a Andorra s’adoptarà i es signarà un nou ‘manifesto’ adaptant els valors liberals als reptes del segle XXI. Alessandro Bilotta, secretari tècnic de la Liberal Internacional, explica que amb aquest nou text “es vol lluitar contra el populisme, que cada cop agafen més importància en llocs com França i Espanya i creiem que Andorra és un lloc ideal per debatre aquest nou ‘manifesto’ liberal”.

Entre els 250 assistents al congrés del 70è aniversari de la Liberal Internacional hi haurà ministres, parlamentaris europeus, exprimers ministres i polítics nacionals de prop de 100 països. Davant la importància de l’esdeveniment, Amadeu Rossell, secretari general de Liberals d’Andorra l’ha catalogat “com un fet històric per Andorra”.

Liberals d’Andorra aprofitarà el congrés per exposar el seu posicionament vers Europa

Liberals d’Andorra (Ld’A) coorganitzador del congrés vol exposar el seu posicionament en les negociacions de l’acostament a Europa als parlamentaris i polítics europeus que vindran a Andorra. La intenció de Liberals d’Andorra és poder transmetre a membres liberals del parlament europeu “la necessitat de respectar les especificitats d’Andorra en l’acord d’associació amb Europa” ha explicat la consellera general liberal Judith Pallarés.

El congrés del 70è aniversari de la Liberal Internacional serà una ocasió excepcional per transmetre la imatge d’Andorra a polítics de tot el món i, per tant, és un esdeveniment que tindrà una rellevància importantíssima per la promoció d’Andorra a escala mundial.