Liberals d'Andorra aplaudeix que el ministre Alcobé assumeixi les seves responsabilitats

Tot i entendre que el ministre Jordi Alcobé ha actuat amb retard, i sense apuntar al detall dels casos que l’afecten, des de l’executiva liberal es valora el pas donat per Alcobé i es destaca que l’aflorament dels diferents documents i mails que demostren les pràctiques irregulars, poc ètiques i menys estètiques, tant de l’exconsellera Meritxell Mateu com de l’encara ministre Jordi Alcobé, afegint els moviments dineraris amanits d’explicacions poc convincents i per demostrar del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i els escàndols provocats per les activitats pretèrites del Ministre de Finances Jordi Cinca, posen el Govern en una situació molt complicada i molt poc clara, un cop més i ja en són masses.

Així, com és d’esperar i com s’exigeix d’un Cap de Govern responsable, l’acceptació de la dimissió d’Alcobé ha de ser un fet consumat en les pròximes hores, en cas que no ho hagi estat ja ‘de facto’.

Per a l’executiva de Liberals d’Andorra, cal posar el punt d’atenció en el passatge dels discursos de comiat que, tant Mateu com Alcobé, han tingut ocasió d’expressar. Tal com ells mateixos han dit, el projecte polític, el projecte demòcrata, està per sobre de les persones i, per no afectar aquest projecte, tots dos han preferit – assessorats o de mutu propi – presentar les seves renúncies als càrrecs ostentats.

Al fil d’aquestes paraules, repetides per tots dos polítics demòcrates dimitits, la formació liberal mostra la seva sorpresa per la diferència de tracte que Demòcrates per Andorra, el Grup Parlamentari i el mateix Govern, encapçalat pel Cap de Govern, Toni Martí, dispensen als seus membres segons convingui. Així, mentre encara s’espera alguna paraula en defensa d’Alcobé, per part dels seus companys de projecte, tothom recorda la defensa numantina, airada i desafiant que el Cap de Govern va oferir en el ‘cas Cinca’. Sembla que en aquest cas és la persona la que ha passat per davant del projecte, malgrat el desgast produït i reconegut per la formació demòcrata.

Crèdits fotografia: M.T. / ara.ad