CORONAVIRUS | Liberals continua amb la seva activitat de forma telemàtica

Liberals d’Andorra ha adaptat la seva activitat i les reunions dels seus diferents òrgans als requisits per evitar la propagació del coronavirus. D’aquesta manera, la crisi sanitària causada per la Covid-19 ha provocat que tant l’Executiva com els Comitès Parroquials mantinguin les seves reunions a través de videoconferència. De fet, en alguns casos les reunions s’han intensificat per analitzar la situació al país i en algunes d’elles han participat els ministres que Liberals té a l’Executiu.

Reunió telemàtica del Comitè Parroquial d’Andorra la Vella | 5/5/2020

Els Joves Liberals d’Andorra van participar en el primer Congrés Online de la Lymec que es va celebrar el passat 4 d’abril. La trobada havia de tenir lloc a Skopje (Macedònia) però els organitzadors van decidir que s’havia de celebrar igualment i es va optar per fer-ho de forma telemàtica. D’aquesta manera, els Joves L’A van poder votar i prendre part en les decisions de la Lymec que, entre altres, va acceptar la incorporació de nous membres.

Pel que fa al Grup Parlamentari Liberal també ha mantingut la seva activitat des del passat 13 de març canviant els protocols per a les reunions que s’han fet a través de videoconferència. D’aquesta manera, els quatre consellers generals liberals han pogut intercanviar-se la informació necessària en l’elaboració de les dues lleis de mesures excepcionals i mantenir-se permanentment connectats.

Les delegacions internacionals de les quals forma part el Consell General també han seguit reunint-se de forma telemàtica, mantenint les trobades via videoconferència. Una d’aquestes conferències s’ha realitzat aquest divendres, 8 de maig, a la tarda amb la participació de Ferran Costa, president del Grup Parlamentari Liberal i cap de la delegació andorrana a l’OSCE PA. La reunió ha tractat vers el respecte dels drets humans i com mantenir el control democràtic durant els estats d’alarma. Costa ha destacat que al Principat d’Andorra s’ha mantingut l’activitat parlamentària adaptada a la situació de crisi sanitària i que no ha calgut activar l’estat d’alarma per controlar la pandèmia gràcies al civisme dels ciutadans que han seguit les recomanacions de les autoritats per evitar contagis i el col·lapse del sistema sanitari.

Per úlitm, el Consell General ha potenciat al llarg dels darrers dos mesos les reunions no presencials i ha establert mesures de prevenció per mantenir el distanciament d’entre 1 i 2 metres entre els consellers. De moment, la Sindicatura i la Junta de Presidents han acordat que en les pròximes sessions del parlament es continuarà amb la meitat dels consellers generals a l’hemicicle per evitar la propagació de la Covid-19. Aquesta mesura també afecta al Govern, ja que només podran assistir simultàniament 6 membres de l’Executiu.

Sessió del Consell General amb la meitat dels consellers per la Covid-19 | Eduard Comellas