Liberals participa al 40è congrés de l’ALDE

Foto: ALDE Party

Una delegació de Liberals d’Andorra -formada per Gerard Estrella, secretari general del partit; Judith Pallarés, ministra de Funció Pública; i Toni Puig, president de Joves Liberals d’Andorra- ha participat en el 40è congrés de l’ALDE (Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus) que s’ha celebrat a Atenes des de dijous fins aquest dissabte.

Judith Pallarés amb el president de Renew Europe, Dacian Ciolos

Tres dies de congrés que els representants de L’A han aprofitat per establir trobades i reunions amb altres delegacions de partits liberals, eurodiputats, comissaris europeus i, fins i tot, amb el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel. A més, Judith Pallarés ha pogut mantenir una trobada amb el president del grup parlamentari Renew Europe al Parlament Europeu, Dacian Ciolos, per tal d’aconseguir el suport del tercer grup amb més representants de l’Europarlament en les negociacions de l’Acord d’Associació amb la UE.

Els delegats de L’A amb el senador francès Oliver Cadic (UDI)

Els enviats de Liberals d’Andorra també han mantingut relacions bilaterals amb altres partits com és el cas del francès UDI, i en concret, amb el seu senador Olivier Cadic que fa uns anys va defensar un projecte per millorar les comunicacions entre Andorra i França amb l’objectiu d’enfortir les relacions entre els dos països. A més, s’han reforçat els vincles entre la LYMEC (Joves Liberals Europeus) i Joves Liberals d’Andorra que cada cop té un paper més rellevant en aquesta agrupació de les seccions joves dels partits liberals.

Renovació dels càrrecs directius de l’ALDE Party

El congrés s’ha clos aquest dissabte amb l’elecció del nou Bureau de l’ALDE Party. Hans Van Baalen (VVD, Holanda) ha estat reelegit com a president i liderarà un equip format per Ilhan Kyuchyuk (MRF, Bulgària), Annelou van Egmond (D66, Holanda), Alexander Graf Lambsdorff (FDP, Alemania), Daniel Berg (Momentum, Hongria), Sal Brinton (LibDem, Regne Unit) i Timmy Dooley (Fianna Fail, Irlanda) que ocupen les 6 vicepresidències de la nova executiva dels liberals europeus.

Hans Van Baalen en el moment de ser reelegit president de l’ALDE | Foto: ALDE Party