Ld'A demana "una pausa en les negociacions amb Europa"

Liberals d’Andorra ha reprès les reunions de poble després de l’aturada estiuenca. Prop de 50 persones s’han aplegat a la sala Àgora de la capital per escoltar les explicacions de política nacional i parroquial que han fet Jordi Gallardo, conseller general, i Víctor Pintos, conseller comunal, amb la moderació de Jordi Cerqueda, president del comitè parroquial d’Andorra la Vella.

L’Acord d’Associació amb la UE i l’actualitat política parroquial marquen la reunió de poble d’Andorra la Vella.

El president de Liberals d’Andorra i conseller general, Jordi Gallardo, ha tornat a demanar al Govern d’Andorra que faci una pausa en les negociacions per l’acord d’associació amb la Unió Europa. “Cal que el Govern es plantegi una pausa en les negociacions amb Europa, no estem demanant que s’aixequin de la taula però si cal alentir-les per poder endreçar la casa i negociar amb la Unió Europea amb els deures fets” ha assegurat. Gallardo ha remarcat la necessitat que s’expliqui a la població tot el que suposa un acord amb la Unió Europea, “actualment el Govern només està explicant els avantatges de pertànyer a Europa però cal que els ciutadans sàpiguen també els inconvenients” tenint en compte que la decisió final l’ha de prendre la població del país “en un referèndum vinculant” i ha criticat el ritme accelerat amb què l’executiu està portant les negociacions “dóna la sensació que tenen pressa per dir que han estat ells, DA, els que han tancat l’acord amb Europa”.

Un altre tema de debat ha estat la sanitat. Sobre l’oferiment de pacte d’Estat per la Sanitat, el president dels Liberals ha avançat “que estem disposats a parlar però volem veure quina és la reforma sanitària que vol fer el Govern” a l’hora que ha incidit en el fet de millorar de manera notable la gestió i per això és imprescindible que “s’obri el meló del descontrol que hi ha al SAAS”. Per últim, Gallardo ha recordat a Demòcrates per Andorra que fa més de 5 anys que tenen majoria absoluta al Consell General i que “no necessiten pactes d’Estat per dur a terme les reformes que fa anys que anuncien que faran”.

“La majoria comunal ens deixa al marge de les decisicions”

Pel que fa a la política parroquial, Víctor Pintos, conseller liberal de la minoria, ha explicat que la majoria els deixa fora de les decisions importants per la parròquia, “les comissions de treball són comissions merament informatives, no ens deixen treballar amb ells”. Durant la reunió de poble, Pintos ha assegurat que el Comú està ajornant inversions prioritàries pels ciutadans i com a exemple ha posat l’estat de la façana del centre esportiu dels Serradells. En aquest sentit ha afegit “el Comú ha començat molt tard el pla d’inversions. A final d’any tindran superàvit als comptes per manca d’inversions”. La futura concessió del Centre de Congressos on es podria acabar ubicant un casino i la recuperació del projecte del telefèric del pic de Carroi han estat alguns dels temes pels quals els assistents s’han interessat en el torn de preguntes que ha tancat l’acte d’aquest dijous a la nit.