JULI MINOVES TRIQUELL, NOU PRESIDENT DE LA LIBERAL INTERNACIONAL

 

Liberals d’Andorra es congratula de l’elecció de Juli Minoves Triquell com a President de la Internacional Liberal, aquest dissabte a Rotterdam durant la celebració del seu 59è Congrés.

Juli Minoves, que ha ocupat el càrrec de president adjunt durant tres mandats, ha rebut un ampli suport essent escollit el nou president de la federació mundial de partits liberals, que compta amb més de cent vint partits. Minoves ha estat acompanyat d’una delegació andorrana formada per membres de l’actual executiva, Jordi Gallardo i Judith Pallarés, president i secretària de relacions internacionals, a més d’anteriors càrrecs del partit, com Albert Pintat, Joan Gabriel, Pere Canturri i Pere Joan Tomàs.

El 59è congrés ha servit per reunir els màxims representants de la federació Internacional Liberal a Rotterdam del 24 al 27 d’abril amb el tema Enhancing global trade (Enfortint el comerç mundial). L’esdeveniment ha reunit, entre altres, el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el Primer Ministre holandès, Mark Rutte i el Primer Ministre d’Islàndia, Sigmundur Gunnlaugsson. El punt àlgid del congrés s’ha produït amb el relleu entre el fins ara president i membre del parlament europeu, l’holandès Hans van Baalen, i l’andorrà Juli Minoves.

Minoves encara el nou mandat d’un any i mig amb el repte d’augmentar la consolidació de forces polítiques d’ideologia liberal a tot el món, i de contribuir a incrementar la presència dels partits d’aquesta ideologia en els governs i parlaments dels diferents països on ja hi són.

Actualment la ideologia liberal representa la tercera força política a nivell internacional, darrera dels populars i socialistes, pel que fa a presència en llocs de responsabilitat política.

Liberals d’Andorra, membre de la Federació Internacional des de l’any 1994, entén el nomenament de Juli Minoves com un fet molt rellevant per a Andorra per a les relacions internacionals. En un moment clau de l’obertura econòmica del nostre país, i de les negociacions amb Europa, és important poder utilitzar totes les vies de negociació a l’abast i per aquest motiu Liberals d’Andorra està disposat a treballar conjuntament amb el Govern per a que aquests acords siguin els més encertats possibles per a Andorra. És important remarcar que el grup ALDE, l’Aliança de grups Liberals i Demòcrates al Parlament Europeu, és la tercera força política a Europa i són també membres de la federació internacional presidida des d’avui mateix per un andorrà.

El partit ha aprofitat l’ocasió per valorar amb altres països el model de relació amb Europa més recomanable per a Andorra. Així doncs, la delegació andorrana es va poder reunir amb el Primer Ministre Islandés, Sigmundur Gunnlaugsson, així com amb els representants del Fòrum Liberal austríac Neos Lab, amb qui van valorar les implicacions del futur intercanvi automàtic d’informació.