Jordi Gallardo retreu al Govern que “estem vivint l’absència de polítiques d’habitatge”

El candidat a cap de Govern de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, ha criticat que la situació actual de l’habitatge al país és culpa de “l’absència de polítiques de vivenda durant els 8 anys del govern de DA”. El president liberal ha fet aquestes declaracions, aquest dijous, durant el programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió, on també ha criticat que les mesures recentment anunciades per l’executiu “arriben tard, són producte de la improvisació i contràries al discurs del mateix Govern”. A més, ha afegit que “sembla que hagin descobert ara que les famílies tenen problemes per arribar a finals de mes”.

Gallardo ha exposat que “no hi ha hagut polítiques de previsió i planificació d’habitatges durant els últims anys” i ha considerat que “la congelació dels lloguers durant l’any 2019 anunciada per Govern és una fugida endavant que no soluciona el problema, només el posposa un any”. A més, ha anunciat que en cas que Liberals d’Andorra governi es buscarà “un major esforç dels comuns sobre la cessió obligatòria de les noves construccions”, el que hauria de permetre una major iniciativa privada en la construcció d’habitatges, i ha assegurat que és indispensable “saber quants pisos buits hi ha exactament al país”.

L’acord amb el PS avança en cinc parròquies

L’acord entre Liberals d’Andorra i el Partit Socialdemòcrata per elaborar llistes territorials a les pròximes eleccions generals ja abasta cinc parròquies. Jordi Gallardo ha avançat durant l’entrevista a ‘La Rèplica’ que “a les parròquies de Canillo i Sant Julià, on actualment no disposem de comitès parroquials, es presentarà una llista conjunta amb el PS”. Aquestes dues parròquies se sumen a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp on els comitès ja van donar el vistiplau per confeccionar llistes conjuntes amb els socialdemòcrates.

Pots veure l’entrevista íntegra al següent enllaç:
Entrevista Jordi Gallardo – La Rèplica (10/01/2019)