Jordi Gallardo explica l’obertura de l’economia andorrana a l’Ateneu Barcelonès

El president de Liberals d’Andorra i candidat a cap de Govern, Jordi Gallardo, ha explicat aquesta tarda a l’Ateneu Barcelonès els progressos que ha fet el país en l’obertura econòmica i els reptes que té al davant en la conferència ‘Cap a on va l’economia andorrana?’ que també ha comptat amb la participació de Montserrat Ronchera, vicepresidenta d’internacional de la Confederació Econòmica Andorrana, i Jordi Daban, vicepresident de serveis turístics de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra.

El president liberal ha exposat la necessitat d’impulsar canvis en la inversió estrangera perquè sigui més efectiva de cara aconseguir una major captació d’inversors estrangers. En aquest sentit, ha incidit en el fet que cal simplificar els tràmits burocràtics per instal·lar-se al país i, sobretot, mantenir l’estabilitat jurídica, ja que ha alertat “sovint els inversors internacionals no només tenen una opció sobre la taula i cal que Andorra sigui atractiva en aquest aspecte i en les deduccions fiscals per poder captar inversió que creï valor”.

En l’àmbit financer, Jordi Gallardo ha subratllat que “darrerament, hem tingut una bona notícia i és que Andorra ha deixat de pertànyer a la llista grisa de la UE” i ha afegit que “això ha d’ajudar al sector financer que ha fet grans esforços per ser transparent i homologable per poder operar un entorn europeu”. A més, creu que “la banca andorrana pot ser competitiva en la gestió personalitzada d’actius”.

Pel que fa al comerç, ha ressaltat “la bona feina que està fent el comerç andorrà per mantenir l’alta qualitat” i ha emplaçat a “els polítics i les institucions hem de seguir ajudant al nostre comerç perquè, a més de l’alta qualitat, pugui mantenir el diferencial fiscal”.

En referència a l’Acord d’Associació, Gallardo ha explicat que “si els andorrans i andorranes l’aproven, pot ser un punt d’inflexió per l’economia andorrana” i ha afegit que “haurà de saber obrir-se al món i seguir sent competitiva”. En aquest punt, també ha incidit en la necessària diversificació econòmica que haurà d’afrontar el teixit empresarial del país. Per aquest motiu, el president liberal ha argumentat que “caldrà sortir fora a explicar al nostre país i captar inversions, ja que no som la Xina i el món no està pendent de la nostra obertura econòmica”.

Jordi Gallardo ha conclòs la conferència resumint en una frase com ha de ser el futur d’Andorra: “Volem deixar de ser un paradís fiscal per quedar-nos en un paradís. Un paradís per viure, per estudiar, per treballar, per comprar… per gaudir-lo”.