Jordi Gallardo: “És un acord que vol recollir el vot disconforme i que vol un canvi polític”

El president de Liberals d’Andorra i candidat a cap de Govern, Jordi Gallardo, ha explicat, durant el programa “La Rèplica” d’Andorra Televisió, les claus de l’acord amb el PS que permetrà elaborar llistes conjuntes a les circumscripcions territorials a les pròximes eleccions generals, unes llistes que hauran de ser consensuades i aprovades pels comitès parroquials.

Gallardo ha subratllat que “és un acord que vol recollir el vot disconforme i que vol un canvi polític” i ha incidit que “cap de les dues formacions renunciarà al seu projecte propi que es defensarà de la llista nacional”. A més, ha indicat que “tot i saber que a les eleccions les sumes no són pures, aquest acord ens dona més opcions per intentar recollir i no dividir el vot de l’elector”. El sistema electoral andorrà atorga 2 consellers per parròquia a la llista més votada, deixant a la resta sense representació.

El president liberal va incidir en el fet que “les dues formacions històriques han evolucionat i els posicionaments antagònics passats no han estat un condicionant per arribar a una entesa en temes importants”. La militància de L’A i PS han donat el vistiplau a un “Acord sobre prioritats” que defineix els tres grans eixos -regeneració democràtica, encaix amb Europa i impuls institucional- que les dues formacions defensaran conjuntament.

Jordi Gallardo va assistir a “La Rèplica” conjuntament amb Pere López, president del PS, per explicar l’acord al qual han arribat les dues formacions. Preguntat per la legalització de l’avortament, un dels punts que ‘a priori’ havia de ser un dels més discordants entre els dos partits, Gallardo va respondre que “em sento còmode amb un referèndum sobre el dret de l’avortament en els tres supòsits”, sempre que “s’informi la ciutadania de les implicacions que això pot tenir pel model d’Estat” i va concloure que considera “la societat andorrana prou madura per afrontar aquest tema”.

Pots veure “La Rèplica” al següent enllaç:

La Rèplica – 21 juny 2018