Jordi Gallardo anuncia que no es presenta a les primàries

El president de Liberals, Jordi Gallardo, no concorrerà a les primàries del partit per escollir el cap de llista a les properes eleccions generals. Així ho ha anunciat, aquest migdia, en “una declaració honesta i amb una barreja de sentiments” davant els mitjans de comunicació.

Gallardo, que recentment havia anunciat que es postulava en el procés de primàries, ha decidit fer un pas al pas costat, després de conèixer que també s’hi presenta Judith Pallarés i el consegüent risc de divisió del partit. En aquest sentit, el president de Liberals ha subratllat que pren aquesta decisió “convençut que és el que he de fer i que és el millor per al partit”. A més a més, ha remarcat que “sempre he concebut la política com una etapa en què no ens hem d’allargar més del que és necessari”.

D’altra banda, durant la seva compareixença, Jordi Gallardo ha destacat que “he complert molts objectius en la meva trajectòria, més dels que em podia haver imaginat quan vaig començar”. De fet, ha liderat Liberals des de l’any 2011. Sota la seva presidència el partit ha sabut refundar-se fins a assolir el repte de formar part del primer govern de coalició del país.

Pel que fa a la figura de Judith Pallarés, candidata a les primàries, ha assegurat que “és una persona de la meva absoluta confiança, tindrà els suports necessaris i suposarà un relleu natural al lideratge del partit”.

En el futur immediat, Jordi Gallardo ha garantit que “continuaré treballant fins a l’últim dia de la legislatura com a ministre del Govern d’Andorra”. Tot i això, ha avançat que “no em presentaré en cap llista de les pròximes eleccions i deixaré la presidència del partit el dia que es proclami cap de llista a la nova candidata”.

Per finalitzar el seu discurs davant els mitjans de comunicació, el president de Liberals ha agraït “el suport a totes les persones que m’han acompanyat en aquests onze anys al capdavant del partit”, assegurant que “marxo amb un sentit de pau i de serenor”.

Pots veure la roda de premsa íntegrament aquí: