Liberals internacionalitzarà la Universitat d’Andorra i avançarà els ajuts a l’inici del curs

Els dos candidats que encapçalen la llista nacional de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo i Ferran Costa, han explicat aquest migdia els punts del programa electoral relacionats amb l’educació i els joves a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra (UdA).

Durant la trobada amb estudiants, cos docent i treballadors de la universitat, Jordi Gallardo, candidat a cap de Govern, ha transmès la voluntat de L’A “d’aconseguir una major internacionalització de la UdA” que implicaria ampliar l’oferta d’estudis que ofereix el centre i per construir una residència universitària que afavorís que estudiants de fora poguessin cursar estudis al país. En aquest sentit, Gallardo ha informat que “el projecte de residència no ha de ser estrictament públic i que podria ser una col·laboració público-privada”.

Jordi Gallardo durant l’acte a l’UdA

Un dels punts en els quals ha fet incís el candidat liberal és en la necessitat de “facilitar els tràmits i processos que els estudiants de fora han de passar per estudiar al país” i ha afegit que “cal reduir burocràcia per simplificar l’arribada d’alumnes i potenciar l’anglès com a llengua vehicular tant a la universitat com a la resta dels sistemes educatius del país”. Pel que fa als ajuts i beques als estudiants del país, Ferran Costa, ha lamentat que “actualment es rebin un cop ja ha començat el curs, amb el trasbals econòmic que això suposa per les famílies i l’estudiant”  i que des de Liberals es treballarà “perquè els ajuts i beques als estudiants estiguin disponibles abans de l’inici del curs”.

Reducció del cos legislatiu

Una de les propostes que s’han explicat en l’acte adreçat a la comunitat universitària, i directament relacionada amb la voluntat liberal de reduir la burocràcia i els tràmits, passar per la simplificació del cos legislatiu andorrà. La mesura, semblant a la que ja s’aplica al Canadà, demanaria intentar derogar una llei obsoleta cada cop que se n’aprova una de nova. Jordi Gallardo ha argumentat que “suposar fer un esforç per revisar el cos legislatiu però que no es pot seguir amb el volum de lleis actuals” i ha afegit que “amb DA s’han arribat a provar 150 lleis en una legislatura, algunes poc analitzades i madurades”.

Tots els vídeos disponibles a YouTube.com/LiberalsAndorra