La Internacional Liberal impulsa un pacte ciutadà per complir amb els Acords de París

La Internacional Liberal (LI) ha presentat la signatura d’un pacte ciutadà per la justícia climàtica en una acte celebrat aquesta tarda a la seu de les Nacions Unides. La ponència ha tingut lloc a la sala d’actes de la missió del Senegal i ha estat presidit per l’andorrà Juli Minoves, president d’honor de la LI. 

Precisament ha estat Minoves qui ha donat el tret de sortida a una conferència en la qual també hi han participat el president del Senegal, Macky Sall; l’alcalde de la ciutat de Pittsburgh, Bill Peduto, conegut per la seva lluita contra el canvi climàtic; l’actual presidenta de la Internacional Liberal i exministra de Medi Ambient de Marroc, Hakima El Haite; i el director de sostenibilitat del gegant de les telecomunicacions d’ATT, Shannon Carroll.

Juli Minoves durant la presentació del pacte ciutadà per la justícia climàtica | Nova York

L’objectiu del pacte ciutadà per la justícia climàtica promogut pels Liberals és aconseguir sinergies entre països en desenvolupament, ciutats, partits polítics i el sector privat per impulsar accions que permetin desenvolupar els Acords de París sobre canvi climàtic.

La conferència ha estat seguida per ministres de diferents països, membres de la comunitat acadèmica, activistes mediambientals de la societat civil, el president i responsables de la Fundació Wallenberg pels drets humans i representants de diversos estats. També hi han assistit Xavier Espot, cap de Govern, i membres de la delegació andorrana que aquests dies es troben a Nova York per participar en l’Assemblea General de les Nacions Unides.

La Internacional Liberal, presidida per Minoves entre el 2014 i el 2018, s’ha marcat com a prioritat la lluita contra el canvi climàtic tal com queda recollit en el Manifest d’Andorra signat l’any 2017. La federació que agrupa a més de 100 partits amb una xarxa de més de 1.000 parlamentaris a tot el món és observadora del Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides. La conferència d’aquest dimarts ha estat el primer acte del Comitè per a la Justícia Climàtica de la Internacional Liberal.

Pots signar el pacte ciutadà per la justícia climàtica AQUÍ