Liberals s’interessa per l’arribada del tren al país

Membres de tots els estaments de Liberals d’Andorra s’han reunit aquest dimarts amb ANDRail per conèixer els escenaris amb els quals treballa aquesta associació per la possible arribada del tren al país. A la reunió, que es va fer de forma telemàtica, hi van assistir setze representants del partit entre consellers generals, consellers comunals, membres de l’Executiva i de Joves Liberals.

Els membres d’ANDRail van explicar que contemplen l’arribada del ferrocarril al Principat d’Andorra a través de tres variants. La primera, allargant l’actual línia de tren de Puigcerdà. Es faria una desviació des d’Alp fins a la Seu d’Urgell i s’accediria al país per Sant Julià de Loria. La segona, consistiria a fer un túnel ferroviari d’uns 21 km per enllaçar la zona de la Bartra d’Encamp amb Porta. I finalment, la tercera i més costosa, allargar la línia d’alta velocitat des de l’estació de Lleida fins a Sant Julià de Lòria.

Tot i reconèixer que el projecte es troba en un estat molt embrionari, ANDRail creu necessari iniciar el debat sobre l’arribada del tren al país per les grans oportunitats que aporta: més segur, més ecològic, més econòmic i amb molta més capacitat que el transport per carretera.

Reunió amb els membres d’ANDRail

Per part de Liberals, Marc Magallón, president suplent del GPL, ha valorat molt positivament la trobada. Coincideix amb ANDRail que “cal contemplar escenaris alternatius al cotxe per desenclavar el país” i considera que “el ferrocarril és una molt bona opció”. Ara bé, “aquesta decisió no només depèn d’Andorra, ja que totes les variants contemplen importants inversions en els països veïns amb qui caldria arribar a acords”. Per últim, Magallón ha indicat que en el context de canvi climàtic i amb la necessitat de reduir emissions “cal potenciar la mobilitat sostenible” i per aquest motiu “creiem convenient l’elaboració de l’estudi que ja ha encarregat Govern per examinar opcions per desenclavar el país, entre les quals es troba ferrocarril”.