Iniciem el procés de primàries per triar el cap de llista a les eleccions generals

El Comitè Executiu Nacional de Liberals ha acordat iniciar les primàries per triar la persona que encapçalarà la llista nacional del partit a les pròximes eleccions generals.

El procés, que consta de diverses parts, comença aquest dimarts, 26 d’abril, amb l’obertura del termini perquè totes aquelles persones que vulguin optar a liderar el tiquet electoral de Liberals puguin presentar la seva candidatura. Tots els aspirants tenen de marge quinze dies naturals, tal com recullen els estatuts del partit. Per tant, el termini per presentar les candidatures queda establert entre el 26 d’abril i el 10 de maig de 2022.

Els candidats a liderar la llista electoral de Liberals han de comptar amb el suport de, com a  mínim, el 10% dels afiliats del partit. En aquest cas, els afiliats només podran signar una de les candidatures. Un cop exhaurit el termini, el 10 de maig, l’Executiva Nacional disposarà, com a màxim d’un mes, per validar les candidatures rebudes i de comprovar que tots els suports són vàlids. És a dir, corresponen a afiliats i afiliades actius del partit i només han signat una de les candidatures.

A partir d’aquí, el procés de primàries es tancarà en un Congrés, que el Comitè Executiu Nacional haurà de convocar entre deu i vint dies després de la validació de les candidatures. En el cas que hi hagi més d’un candidat que opti a ser el cap de llista, l’elecció es farà durant el Congrés, en què cadascun dels candidats podrà exposar els objectius i programa de la seva candidatura. Posteriorment, els afiliats i afiliades escolliran mitjançant votació el cap de llista de Liberals a les pròximes eleccions.

 

Cronologia:

Termini de presentació de les candidatures – Del 26 al 10 de maig

Termini màxim de validació per part de l’Executiva – 10 de juny

Termini màxim per a la convocatòria del Congrés i elecció del cap de llista –  30 de juny