Tret de sortida a una legislatura en què caldrà més diàleg i consens

El Consell General ha donat aquest dijous, 2 de maig, el tret de sortida a la VIII Legislatura amb la sessió constitutiva que ha servit per elegir els càrrecs de la Sindicatura i perquè els consellers electes en les darreres eleccions prenguessin possessió del càrrec. D’aquesta manera, els electes Jordi Gallardo, Ferran Costa, Sílvia Ferrer i Marc Magallón ja són oficialment consellers generals.

Pel que fa a la Sindicatura, per primera vegada en els més de 600 anys d’història del Consell General, estarà presidida per una dona, la demòcrata Roser Suñé, acompanya de la també demòcrata Mònica Bonell que serà Subsíndica. Les dues secretaries han recaigut en el liberal Ferran Costa i la socialdemòcrata Susanna Vela. El conseller liberal ha rebut el suport de DA i CC per ser secretari de Sindicatura.

Precisament, el suport rebut per Costa per ocupar un lloc a l’òrgan de govern del parlament ha estat decisiu perquè els quatre consellers liberals hagin donat suport a la candidatura demòcrata per encapçalar la Sindicatura. El líder liberal, Jordi Gallardo, ha manifestat que “és important que aquesta funcioni d’una forma més plural que a la darrera etapa, on la majoria de Demòcrates va fer que determinades decisions es prenguessin sense escoltar els partits de l’oposició”.

Liberals reclama més diàleg i consens

La que comença, serà una legislatura en la qual caldrà que els partits representats al Consell General arribin a consensos per no paralitzar el país. Per això, Jordi Gallardo, ha remarcat que “cal que els reptes del país s’afrontin amb més consensos que en l’anterior legislatura”, tot incidint en el fet que “és important que les diferències ideològiques i dels projectes no siguin l’excusa perquè el país no quedi bloquejat per no haver-hi diàleg” com ha passat en etapes anteriors.

Els consellers generals tenen ara fins dijous 9 de maig per presentar com queden constituïts els grups parlamentaris. També aquesta data és el termini màxim per presentar candidatures a cap de Govern. El debat d’investidura està previst per a la setmana següent, segurament el 14 de maig.