Els liberals abordaran el tema de l’avortament i el matrimoni homosexual en el proper congrés

El Partit Liberal d’Andorra (PLA) abordarà durant el proper congrés de la formació el tema de la despenalització d’alguns supòsits de l’avortament o el reconeixement de les parelles homosexuals.

Jordi Gallardo ha explicat que aquests dos temes, juntament amb el de la reducció dels anys per obtenir la nacionalitat, que ja van anunciar en el darrer congrés, possiblement els situen en un “espectre més allunyat” del que és DA.Gallardo ha fet referència a les dues proposicions de llei que presentarà el PS en relació a l’avortament i al matrimoni homosexual, i ha afegit que ara és el moment d’afrontar aquest debat perquè “és un debat que sempre hem tingut al partit” però que “potser circumstancialment’ s’ha tapat ‘per l’ala més conservadora”. En aquest sentit, Gallardo ha dit que en la línia marcada per l’Executiva per fer emergir un corrent més progressista, no volen defugir aquest tipus de debat. Tot i que ha reconegut que “potser no són dues lleis transcendentals o necessàries”, ha destacat que el debat existirà i “nosaltres ens posicionarem i defensarem de cara al partit que la postura de l’executiva és coincident amb el PS”.

El Partit Liberal d’Andorra (PLA) abordarà durant el proper congrés de la formació el tema de la despenalització d’alguns supòsits de l’avortament i el reconeixement de les parelles homosexuals.

Així ho va ha anunciat avui el president del PLA, Jordi Gallardo, durant una entrevista al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional, en què va explicar que la posició de l’executiva és portar aquest debat al congrés perquè consideren que és una qüestió que cal afrontar.

El president del PLA ha explicat que aquests dos temes, juntament amb el de la reducció dels anys per obtenir la nacionalitat, que ja van anunciar en l’últim congrés, probablement els situen en un “espectre més allunyat” del que és DA.

Gallardo va fer referència a les dues proposicions de llei que presentarà el PS en relació amb l’avortament i al matrimoni homosexual, i va afegir que ara és el moment d’afrontar aquesta qüestió perquè “és un debat que sempre hem tingut al partit” però que “potser circumstancialment” s’ha tapat “per l’ala més conservadora”.

En aquest sentit, Gallardo va dir que, en la línia marcada per l’executiva per fer emergir un corrent més progressista, no volen defugir aquest tipus de debat. Tot i que va reconèixer que “potser no són dues lleis transcendentals o necessàries”, va destacar que el debat existirà i “nosaltres ens posicionarem i defensarem de cara al partit que la posició de l’executiva és coincident amb el PS”.