Gallardo i Espot es reuneixen després del vistiplau de Liberals per iniciar les negociacions

El president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, i el candidat a cap de Govern proposat per Demòcrates, Xavier Espot, s’han reunit aquest matí per estudiar les opcions per aconseguir donar estabilitat a la legislatura.

Durant la reunió, s’ha plantejat la proposta d’elaborar un acord de legislatura a partir dels punts en comú dels programes electorals d’ambues formacions, el que implicarà que per començar s’analitzaran la globalitat de les propostes dels dos partits per determinar en quines hi ha major confluència.

D’altra banda, també s’ha debatut entorn de com haurien de ser els principis de funcionament d’un possible govern de coalició amb el qual les dues formacions se sentin còmodes.

Les converses que s’allargaran durant els pròxims dies, s’han iniciat després que ahir la reunió de l’executiva ampliada de Liberals d’Andorra donés llum verda a Jordi Gallardo per començar les negociacions i explorar les vies per donar estabilitat a la legislatura ja sigui entrant a formar part del Govern o amb acords puntuals al Consell General.

En tot cas, cal remarcar que l’última paraula la tindran els òrgans de govern de Liberals d’Andorra que hauran d’aprovar en darrera instància l’acord al qual es pugui arribar durant les negociacions.