El PLA proposarà un model fiscal que permeti homologar les cotitzacions de la CASS a un IRPF

Els liberals consideren que “s’han d’aprofitar les figures fiscals que ja tenim per fer homologable el model, i no crear-ne de noves”

El Partit Liberal d’Andorra (PLA) proposa un model fiscal que passa per homologar les cotitzacions de la CASS a un IRPF.

El PLA s’ha mostrat en desacord amb la implantació d’un IRPF en el context de recessió actual i ha lamentat que el Govern no hagi explicat “clarament” quin és el model que vol aplicar, fet que demostra una “manca de planificació preocupant per les repercussions que l’aplicació d’un impost d’aquestes característiques tindrà en el model econòmic i social del país”.El PLA ha aprofitat la trobada per explicar a la Cambra que des del partit s’està treballant en un model alternatiu que permeti poder tancar la reforma fiscal sense recórrer a la implantació de l’IRPF. Així el model liberal es basa en fer homologable la cotització de la CASS a un IRPF. En aquest sentit, el PLA assenyala que en el cas que aquesta via no sigui possible presentaran una “proposta clara” d’IRPF. Jordi Gallardo ha explicat que per assegurar el futur de les pensions de la CASS probablement s’haurà d’augmentar la cotització, motiu pel qual encara està més justificada aquesta proposta d’homologació, de manera que no es vegi tan incrementada la pressió fiscal. Durant la reunió s’ha parlat de la situació econòmica del país. En aquest sentit, el president del PLA, Jordi Gallardo, ha manifestat la seva preocupació per la ‘manca de polítiques actives de recuperació econòmica del Govern actual enfocades a l’economia productiva interna del país’, ja que consideren que l’aposta per a la reactivació econòmica del Govern només passa per  l’obertura econòmica.