El Partit Liberal d’Andorra no veu de bon ull la proposta del Govern d’implantar un IRPF a partir de 2014.

“No estem a favor ni d’un IRPF sobre la renda del treball ni sobre la renda dels capitals. Pensem que hi ha altres vies”, va explicar ahir el president del partit, Jordi Gallardo, a les antenes de l’emissora Cadena COPE-AD Ràdio. Des de la formació, va avançar, es defensen altres vies, com la dels impostos indirectes, “que ha funcionat fins ara i que té un ampli recorregut”, i així ho exposaran dijous en el congrés de la formació, que avui compta amb un centenar d’afiliats.
Des del PLA consideren que aplicar una figura fiscal com la que planteja l’executiu de Toni Martí “tindrà unes conseqüències i un impacte que no s’han valorat” i, en aquest sentit, Gallardo va assegurar que “ens fa la sensació que la reflexió sobre aquest impacte no s’ha fet”.
La postura, “clara”, del partit pot entrar en contradicció amb la que puguin tenir sobre la qüestió els dos únics consellers generals que militen al PLA i que estan adscrits al grup demòcrata, Sílvia Riva i Josep Anton Bardina. Fins i tot els pot dur a abandonar la formació per un possible conflicte d’opinions. Ambdós, i així ho va ressaltar Gallardo, un cop coneguin l’opinió oficial del partit “hauran de començar a decidir” què fan i “situar-se cap on volen anar”. Així, els liberals avisen que si la visió liberal no coincideix amb la dels dos consellers generals, “hauran de decidir si volen defensar què pensa el partit o no. I és just que puguin posicionar-se coneixent el nostre projecte i decidint si es queden o se’n van”. El president del PLA, alhora, va recordar que tant Bardina com Riva continuen com a militants “per decisió personal i si haguessin volgut marxar, podrien”.