El nou Manifesto situa Andorra a l'epicentre mundial del liberalisme

El nou Manifesto Liberal ratificat ahir pels presidents de 30 partits liberals d’arreu del món situarà Andorra com a referència global del liberalisme. El text que actualitza el manifest d’Oxford de l’any 1947 passarà a ser conegut com el Manifesto d’Andorra, igual que el text vigent fins ahir era conegut com el Manifesto d’Oxford.

La ratificació i signatura del Manifesto d’Andorra va posar el punt final al 61è Congrés de la Liberal Internacional, conegut com a Congrés del 70è Aniversari, que des de dijous s’ha celebrat al Principat d’Andorra i que ha comptat amb la presència de delegats de 56 països de tot el món. Durant el Congrés s’ha renovat el Bureau de la Liberal Internacional que ha reelegit a l’andorrà Juli Minoves com a president pels pròxims dos anys.

Un nou Manifesto per al segle XXI

El nou Manifesto actualitza els ideals liberals recollits en el text d’Oxford adaptant-los als reptes del segle XXI i afegint temàtiques que fa 70 anys no existien com el progrés tecnològic, la necessitat de garantir un creixement global sostenible o defensar una immigració controlada.

D’aquesta manera a partir d’ara els partits que ja formen part i els que vulguin incorporar-se a la LI hauran d’adoptar el text signat a Andorra fent que el nom del país quedi vinculat durant dècades al nou Manifesto Liberal. Precisament, i aprofitant que aquest diumenge Liberals d’Andorra (Ld’A) celebra el seu Congrés es convertirà en el primer partit liberal del món en adoptar el nou Manifesto que ja ha estat traduït al català.

Suport del president dels liberals europeus (ALDE Party) per aconseguir un bon acord amb la UE

El president de l’ALDE Party, Hans van Baalen, va subratllar, una vegada més, el seu suport i el del partit que representa perquè Andorra pugui aconseguir un bon acord d’associació amb la Unió Europea. Durant el discurs que va fer al sopar de tancament del Congrés Internacional que, a la vegada, donava el tret de sortida al Congrés de Liberals d’Andorra va afirmar que “Brussel·les ha d’entendre que Andorra necessita un bon acord que pugui ser ratificat per la societat andorrana en un referèndum”. Hans van Baalen va concloure el seu discurs amb un missatge que no deixava lloc a cap dubte sobre el posicionament dels liberals europeus, “és per això que diem: sí a Andorra, sí a un bon acord d’associació, sí a la defensa dels interessos d’Andorra”.