Liberals bonificarà els propietaris que acceptin animals als pisos de lloguer

Prop d’un 40% dels ciutadans del país tenen animals de companyia. Partint d’aquesta premissa el programa electoral de Liberals d’Andorra preveu aplicar mesures que facilitin, en un context difícil com l’actual per trobar habitatge, que els tenedors d’animals de companyia puguin accedir a un pis de lloguer.

En una visita a la Gossera i Gatera Oficial, Jordi Gallardo, ha explicat que “cal incentivar que algun dels immobles que actualment prohibeixen tenir animals” perquè els acceptin. El candidat liberal ha indicat que preveuen “bonificar aquells propietaris, a partir de la reducció d’alguns impostos que han de pagar, com ara l’impost de la propietat”.

A més, Gallardo ha avançat que “impulsarem una llei que reconegui els animals de companyia com a éssers vius dotats de sensibilitat” reconeixent els seus drets i establint les obligacions dels seus propietaris. Altres mesures que recull el programa de Liberals d’Andorra és la creació d’un Banc Nacional de Propietaris d’Animals de Companyia que potenciar “més civisme dels propietaris” ha argumentat el cap de llista liberal.

Un altre dels aspectes en els quals s’incidirà des de L’A és la conscienciació de la població per evitar la compra compulsiva d’animals de companyia, les persones que vulguin tenir-ne un han de ser conscients del que suposa i “promourem campanyes de sensibilització que incloguin els més petits” ha comentat Jordi Gallardo.

Ferran Costa i Jordi Gallardo a la Gatera Oficial

Millora de les instal·lacions de la gossera i gatera

El cap de llista liberal, Jordi Gallardo, i el número dos, Ferran Costa, han visitat aquest dijous al matí les instal·lacions de la gossera i la gatera oficials situades a tocar de la frontera hispanoandorrana. Tot i reconèixer que “les instal·lacions ara són correctes”, creuen necessari “dotar una partida pressupostària per millorar-les, perquè es contempli construir un circuit per als gossos en els camps annexos a les instal·lacions i una cobertura de les gàbies dels gossos perquè puguin estar a la terrassa en cas de pluja”.