Liberals ampliarà l’esquí estudi a altres disciplines

Liberals d’Andorra vol fer de l’esport un atractiu més del país. Per això, potenciarà Andorra com a destinació d’esdeveniments esportius, vol donar més suport a les proves esportives que s’organitzen per entitats del país i ampliarà les disciplines esportives que s’emmarquen en el Programa ‘Esqui estudi’.

Sobre aquest programa que permet que els alumnes puguin combinar la pràctica de l’esport d’alt nivell amb els estudis, Jordi Gallardo, ha explicat que “s’analitzaran quins són els esports que estan despuntant i on hi ha un nombre més important d’esportistes que els practiquen per poder ampliar-lo a aquestes disciplines”.  L’objectiu és que Andorra pugui tenir esportistes que despuntin en l’àmbit internacional en determinades especialitats.

Relacionat amb aquest darrer aspecte des de Liberals també es vol impulsar un projecte perquè les federacions esportives del país puguin planificar les beques a 4 anys vista. Una altra de les accions que es vol portar a terme és la conversió de l’EFPEM en l’Escola Andorrana de Professions Esportives i que depengui del Ministeri d’Educació.

Posicionar Andorra com a destí esportiu

Liberals d’Andorra treballarà per posicionar el país com a destí esportiu, tant de grans esdeveniments internacionals, com l’Andorra Ultratrail Vallnord o La Vuelta, com d’esportistes que triïn Andorra per entrenar-se o fer estades. Per això, es donarà més suport a les proves esportives que s’organitzen per entitats nacionals i que capten a nombrosos esportistes que vénen de fora del país.

Les propostes relacionades amb l’esport del programa electoral de Liberals d’Andorra les han presentades els candidats nacionals Jordi Gallardo, Ferran Costa, Cristian España i Stefi Troguet a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella.