AMADEU ROSSELL: "El problema d'aquest Govern és no decidir"

Amadeu Rossell, secretari general de Liberals d’Andorra, ha resumit els sis anys que porta al govern DA en una sola frase: “El problema d’aquest Govern és no decidir”. Així de contundent s’ha mostrat en valorar l’actual legislatura i la passada del Govern demòcrata responent a les preguntes de Gemma Rial al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió.

Rossell creu que el Govern “ja hauria d’haver decidit en sanitat” i en molts d’altres temes i que no calen pactes d’Estat per dur a terme les polítiques i reformes que tant anuncien “a no ser que vulgui repartir responsabilitats” ha advertit. Pel secretari general liberal és incomprensible “la política de pactes d’Estat i menys amb majoria. Des de la Comissió d’Exteriors del Consell General també es pot treballar” ha apuntat referint-se a la no entrada del Grup Parlamentari Liberal a l’anomenat pacte d’Estat per Europa, del que ja va sortir SDP, i en el que només queda el PS amb el grup que dona suport al Govern.

Una vegada més, Amadeu Rossell ha defensat la posició liberal d’aconseguir un bon acord amb Europa. “Volem anar a Europa però negociem bé” ha assegurat en una clara referència “al desacord” amb com s’estan portant les negociacions per part de la delegació andorrana. Preguntat per una possible entrada al pacte d’Estat ha alertat que “no serem figurants d’una pel·lícula de romans” en una clara referència a la política “de xecs en blanc i sortir a la foto que vol DA” que posteriorment no permet prendre part en les decisions.

L’entrevista també ha tractat d’altres temes com l’encàrrec de moció de censura que l’executiva de Liberals d’Andorra va trametre al Grup Parlamentari Liberal i que encara no s’ha formalitzat. En aquest sentit, Amadeu Rossell ha explicat que l’encàrrec es va fer per “donar un cop de puny sobre la taula” i com “una manera de dir prou i provocar conseqüències” ha afegit. Conseqüències que es van copsar poc després amb la dimissió del fins llavors ministre Jordi Alcobé. Tot i això, el secretari general liberal ha advertit que “l’encàrrec de la moció censura està en standby i que depèn de la situació” el Grup Parlamentari Liberal pot utilitzar aquest o altres mecanismes que li permeti el reglament del Consell General per reprovar l’acció del Govern.

Per últim, Amadeu Rossell ha refermat la voluntat, ja expressada anteriorment per Jordi Gallaro, president del partit i president suplent del GPL, que Liberals d’Andorra es presenti en solitari a les pròximes eleccions generals i “fer pactes a posteriori, tot i que ha donat pràcticament per segur que “hi haurà d’haver pactes i no podrem renunciar a no estudiar-los” un cop s’hagin celebrat les eleccions.

Pots veure l’entrevista sencera al següent enllaç:

Entrevista a Amadeu Rosell – La Rèplica (26/01/2017)

*Crèdit fotografia: RTVA