L’ALDE defensarà una relació justa i equilibrada entre Andorra i la UE

L’ALDE (Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus) defensarà durant la pròxima campanya a les eleccions al Parlament Europeu una relació justa i equilibrada entre el Principat d’Andorra i la UE. Ho farà després que aquest dissabte hagi aprovat per unanimitat una proposta de resolució urgent presentada per Liberals d’Andorra.

La resolució va ser argumentada per Judith Pallarés davant el plenari de l’ALDE i acceptada per ser inclosa en el Manifesto dels liberals europeus de cara als pròxims comicis europeus. Els liberals europeus inclouran aquesta petició en les seves línies programàtiques per la següent legislatura de l’europarlament i la Comissió Europea.

Aquesta serà la primera proposta que arribarà al Parlament Europeu mitjançant un grup polític per defensar les especificitats del nostre país en el marc de la negociació de l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, on Liberals d’Andorra sempre ha defensat el principi de reciprocitat ponderada.

A més, el congrés de l’ALDE ha servit per concretar els suports europeus a les eleccions generals que tindran lloc a Andorra a la primavera. Tanmateix, s’ha aprofitat per estretir els lligams de col·laboració amb altres formacions liberals, com per exemple el partit portuguès Iniciativa Liberal, els joves europeus de la LYMEC i amb diversos candidats al Parlament Europeu.

Finalment, els consellers liberals han aprofitat per cercar suports a les eleccions de finals d’aquest mes de novembre envers la candidatura de Judith Pallarés al càrrec de tresorera de la Internacional Liberal.

El 39è Congrés de l’ALDE s’ha celebrat des del passat dijous fins aquest dissabte a Madrid. La delegació de Liberals d’Andorra, liderada pels tres consellers generals del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa, han pres part a les reunions plenàries, debats i seminaris que han de servir als liberals europeus per preparar les properes eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el maig del 2019.

El nostre candidat i president, Jordi Gallardo, et resumeix en el següent vídeo el més destacat del 39è Congrés de l’ALDE a Madrid: