Liberals d’Andorra entrarà en un govern de coalició per garantir la governabilitat del país

Liberals d’Andorra ha aprovat aquest diumenge formar part d’un govern de coalició amb Demòcrates i Ciutadans Compromesos. El Comitè Executiu del partit, en una reunió extraordinària celebrada a la seu de L’A, ha donat el vistiplau al document que recull les bases del funcionament i el repartiment del govern de coalició entre les tres formacions polítiques que té com a objectiu afrontar amb èxit els grans reptes que té el país per endavant.

La decisió s’ha pres després d’una llarga setmana de negociacions per trobar els punts d’entesa entre els tres partits. L’acord ha estat possible gràcies a l’àmplia coincidència dels programes electorals de Liberals, Demòcrates i Ciutadans Compromesos. La base del govern de coalició serà la de garantir la governabilitat durant els quatres anys de legislatura.

Jordi Gallardo durant l’Executiva extraordinària

L’Executiva liberal ha aprovat per assentiment l’acord després d’analitzar detalladament tots els punts del document pactat. Amb l’aprovació, Liberals d’Andorra manté el seu compromís amb la governabilitat, ja que sempre ha defensat que no bloquejaria l’acció del futur govern. Amb l’entrada en un govern de coalició es considera que es dona resposta a aquest compromís.