El pressupost participatiu dotarà dos nous projectes a Ordino

La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, ha destacat la bona acollida del primer pressupost participatiu organitzat pel comú. Amb una dotació de 50.000 euros, la fase final del concurs ha tingut una participació destacable entre els veïns de la parròquia.

Valorant aquesta primera edició, la també consellera de cultura d’Ordino s’ha mostrat molt satisfeta de les “propostes presentades, totes elles molt interessants, encarades en el benestar dels ciutadans i el respecte pel medi ambientha afirmat Choy. En la primera fase el comú va rebre fins a trenta-dos projectes, dels que es van seleccionar dotze. La cònsol menor ha assegurat que totes “són idees que no es descarta recuperar i tirar endavant en algun moment en què sigui viable”.

Els projectes guanyadors són, en primer lloc, l’organització d’un festival de cultura popular i dansa amb el 36% dels vots i en segon lloc, ha estat escollida la proposta d’instal·lació una màquina de reciclatge invers per premiar la separació de residus, amb un 25% dels suports.

La cònsol menor, Eva Choy, ha assegurat que “la dotació creiem que ens permetrà dur a terme els dos projectes guanyadors un cop valorat el seu cost”.