Presentació de la candidatura Liberals d'Andorra + Independents per Ordino

Sandra Tudó “Som una candidatura formada per gent nova, tenim esperit innovador, volem que la gent se senti cómode i treballarem per la qualitat de vida de la ciutadania”.

Aquest matí s’ha presentat públicament la candidatura que concorre a les eleccions per Liberals d’Andorra + Independents, a la parròquia d’Ordino. Els candidats comunals per Ordino, Sandra Tudó, Eva Choy, Lluís Albert López Jáuregui i Roser Carmona han explicat que treballaran en els eixos econòmics i de finances, culturals, i de polítiques socials per tal de fer les coses amb sentit comú i energia renovada.

“S’han de sanejar les finances comunals”, avisa Lluís Albert López Jáuregui, economista i candidat comunal, que afegeix “La molt poca inversió que s’ha fet els darrers anys, no han estat massa encertades. Nosaltres ho farem amb rigor i transparència”. En aquest sentit s’apostarà per un pla per dinamitzar l’activitat econòmica en el que es compta amb la formació continuada del departament de finances per tal d’adaptar-se a les exigències socials. Es vol optimitzar la recaptació d’impostos i calen nous models de gestió transversals. “Volem que vinguin empreses a invertir a Ordino”.

Per altra banda, es vol generar un teixit de polítiques socials, en que es treballarà pel benestar de la ciutadania, es donarà resposta a les necessitats i s’apostarà per l’igualtat d’oportunitats. S’incentivarà la cultura, “és necessari que el Centre de Congressos sigui un punt de referència on totes les entitats s’hi sentin representades: ciutadans, hoteleres, restauradors…” declara Roser Carmona. “Aquest espai s’utilitzarà com a sala d’actes, per fer representacions artístiques, etc”. I també ha remarcat que Ordino no té un pla local de joventut i que s’ha de fer aquest pla per tal de poder realitzar activitats destinades als més joves.

Pel que fa al medi ambient, la candidatura aposta per la sostenibilitat i vetllarà pel manteniment i la millora de l’entorn natural d’Ordino. I per a l’agricultura i ramaderia, la candidatura aposta per recuperar les activitats tradicionals per tal de mantenir el territori rural viu, com ara recuperar la Fira del bestiar de tardor, una fira que caldria potenciar i per tal que sigui un expositor de productors i artesans.

Per últim, un punt clau del programa dels Liberals d’Andorra + Independents per Ordino, és tornar a lligar les relacions amb el comú de la Massana en l’assumpte de Vallnord. Hi ha una primera fita que és la constitució de la societat Valls del Nord SA, (Vallnord), conjuntament amb la parròquia veïna, per ser més competitius i eficients. Ara s’han de crear sinergies més potents entre els dos dominis esquiables. La segona fita és aconseguir l’entrada de capital privat al Camp de Neu Ordino-Arcalís. “Ara hi tenim propostes certes per tirar endavant aquest proposit”, ens recorda Sandra Tudó.