L’A+I Ordino s’absté en la votació del pressupost

Els comptes comunals disparen les despeses corrents i situen el dèficit en més de 3,2 milions

Les conselleres de Liberals d’Andorra+Independents a Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, s’han abstingut en la votació del pressupost per l’any 2019 del Comú d’Ordino. Els comptes que s’han aprovat amb el vot de la majoria contemplen elevar les despeses corrents i un dèficit de més de 3,2 milions d’euros.

Eva Choy ha estat l’encarregada d’explicar els motius de l’abstenció de L’A+I als comptes presentats per la majoria i “tot i que hi ha aspectes positius” ha puntualitzat, com l’entrada de Saetde a Secnoa que alleugera els costos que fins ara havia d’assumir el Comú i també la part d’inversions; ha criticat l’augment de les despeses corrents que “representen una part molt gran de les transferències que es reben de Govern, passant del 45% aquest any al 57% pel 2019”.

La consellera de L’A+I ha lamentat que “els comptes tinguin un dèficit de més de 3,2 milions d’euros malgrat que es financin amb romanent de tresoreria” i creu que “aquest fet no impedeix que s’hagués pogut presentar un pressupost equilibrat”.

Un dels punts que més sorpresa ha causat entre les conselleres Tudó i Choy ha estat que els comptes inclouen una previsió d’una recaptació de més de 800.000 euros per un impost de construcció d’un projecte urbanístic “del qual no s’ha donat informació a la Comissió d’Urbanisme i quan l’hem demanat sempre se’ns ha dit que era un projecte que apareixia a la premsa i el Comú no tenia més informació” ha explicat. Per aquest motiu, Choy considera que només hi ha dues opcions: “o l’operació està ben lligada i no se’ns ha informat o no està lligada i s’ha contemplat al pressupost per fer pujar la xifra d’ingressos del Comú”.