Ld'A+I Ordino trasllada al comú "les queixes per la treta de neu" i l'emplaça "a millorar-ne els protocols"

Les conselleres comunals de Ld’A+I Sandra Tudó i Eva Choy han traslladat a la sessió de Comú d’Ordino “les queixes rebudes per la treta de neu” en determinats indrets de la parròquia. Tudó ha explicat, en la roda de premsa posterior a la sessió de comú, que les principals zones on no s’ha tret la neu adequadament són els pobles de La Cortinada i Sornàs.


Les conselleres han inclòs la pregunta sobre la treta de neu a l’ordre del dia però la qüestió s’ha quedat sense respondre, ja que el conseller de la majoria responsable d’aquesta àrea ha excusat la seva absència a la sessió de consell del Comú d’Ordino d’aquest dijous. La voluntat de Tudó i Choy era que l’equip comunal pogués explicar a la ciutadania “com s’organitza i quines són les prioritats a l’hora de treure la neu dels carrers”.

Tant Tudó com Choy han precisat que “no qüestionen la feina de l’empresa contractada per aquesta tasca ni la del servei de manteniment del Comú d’Ordino” però indiquen que “potser caldria treure tota la neu dels carrers i no deixar-la apilada en determinades zones, el que provoca que es formin plaques de gel a la nit per l’aigua que deixen anar durant el dia”.

Al servei de treta de neu de la parròquia d’Ordino s’hi ha sumat des d’aquesta temporada una empresa privada que complementa el servei de manteniment comunal. Eva Choy ha indicat que “la gent s’esperava una treta de neu més eficient i no ha estat el cas” i ha emplaçat al Comú “a reajustar els protocols amb l’empresa i millorar la treta de neu”.