Ld’A+I Ordino considera que el pla de viabilitat per Arcalís “arriba tard”

Les conselleres de Ld’A+I al Comú d’Ordino consideren que el pla director de l’estació d’Ordino-Arcalís “arriba una mica tard” després que el cònsol major ordinenc expliqués durant la sessió de comú, responent a una pregunta de la minoria, que el pla es presentaria als ordinencs en una reunió de poble el pròxim 28 de febrer, una setmana abans el coneixerà el consell d’administració de Secnoa.

Davant aquesta informació, la consellera a la minoria de Ld’A+I Sandra Tudó creu que “per fer les coses ben fetes per la pròxima temporada es necessitaria més temps”, tot i això Tudó remarca “que no sabem res més, quin tipus d’alternativa tenen, ni si han contemplat els inversors, ni l’aportació externa”. La consellera de Ld’A+I ha deixat clar durant la roda de premsa posterior a la sessió de Comú que “l’únic que volem és que l’estació tiri endavant, és un atractiu per la parròquia i Andorra” tot i que desitja “que les pèrdues que hi ha no hi fossin i que els diners que el Comú hi ha de posar es poguessin revertir a la parròquia i als seus ciutadans”.

Queixes pel retard en la treta de neu

D’altra banda, la també consellera a la minoria de Ld’A+I Eva Choy lamenta “la manca de celeritat” en la treta de neu per part del Comú d’Ordino, i així es va deixar constància des de Ld’A+I en una pregunta durant la sessió de comú d’aquest dijous. De fet, Choy assegura “que vam rebre queixes dels ciutadans que vam trametre al cònsol la mateixa setmana de la nevada” per l’acumulació de neu en llocs molt transitats i importants de la parròquia, com les proximitats de les escoles i el centre d’atenció primària. Per Eva Choy l’explicació del cònsol major que “la nevada havia estat excepcional” no són suficients i emplaça a la corporació a “revisar els protocols” per evitar que això pugui tornar a passar, tot recordant que som en un país de neu “on hi pot haver nevades d’aquest calibre”.