Ld'A+I Ordino considera "poc ètica" la contractació d'un arquitecte condemnat per infrigir normatives

Les conselleres comunals de Liberals d’Andorra+Independents al Comú d’Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, han acusat al Cònsol Major de la parròquia “de manca d’ètica” al contractar de forma directa un arquitecte condemnat en ferm per infringir les normatives urbanístiques.

Tudó i Choy troben sorprenent que l’escollit per revisar el seguiment dels treballs de revisió del POUP sigui un arquitecte condemnat per la batllia per infraccions urbanístiques. Consideren que “hi ha  molts més arquitectes i professionals al país que poden fer aquesta feina” i lamenten que la contractació s’hagi fet de forma directa, “només 2 € per sota del topall màxim dels 12.000 €” apunten. Aquesta quantitat, 12.000 €, és el màxim import amb el qual es pot fer una contractació sense concurs públic.

Durant la sessió de Consell de Comú d’Ordino, celebrada aquest dijous al migdia, el Cònsol Major ha exposat que l’arquitecte contractat “és de la seva confiança”. Sobre aquestes paraules Choy i Tudó han afegit que “entenem que també té la confiança de tota la majoria del Comú”. Les conselleres de Ld’A+I recorden que aquest arquitecte ja va ser substituït l’any passat de la Comissió Tècnica i d’Urbanisme (CTU) per les condemnes en infraccions urbanístiques i recalquen que “no entenem com pot haver estat escollit, ara, per assessorar el Comú en temes d’urbanisme”. Una situació que “és incòmoda pels ciutadans d’Ordino” han ressaltat.

Abstenció en la liquidació dels comptes del 2016

Sandra Tudó i Eva Choy s’han abstingut en la votació de la liquidació dels comptes de l’any 2016. Les dues conselleres han explicat que també es van abstenir en el pressupost al tenir una partida destinada a SECNOA de més d’1,5 milions d’euros. En aquesta ocasió i pel que fa a la liquidació un altre dels motius per prendre aquesta decisió és “la diferència que hi ha entre el que s’ha pressupostat i els comptes liquidats”. Choy ha posat un exemple d’aquesta diferència: “als comptes liquidats es preveu un superàvit d’1,6 milions d’euros i en canvi en el pressupost es preveia un dèficit de més de 500.000 €” i traslladen a la majoria “la necessitat d’afinar més en les previsions pressupostàries”.