Les conselleres de L’A+I Ordino volen conèixer les dades de les proves pilot de Tristaina i Sorteny

Sandra Tudó i Eva Choy, conselleres de L’A+I al Comú d’Ordino, han reiterat, en la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous, la voluntat de conèixer les dades de les proves pilot que aquest estiu s’han portat a terme a Tristaina i en l’accés a Sorteny. Des de la majoria s’ha respost que “els tècnics encara estan acabant de recollir tota la informació”. Tant Tudó com Choy ja van anunciar en el Consell de Comú del passat mes de juliol que demanarien disposar de totes les dades d’aquestes dues proves pilot.

Les conselleres han informat, en la roda de premsa posterior al Consell de Comú, que continuen “esperant els resultats” de les proves pilot. Pel que fa a les activitats esportives realitzades a Tristaina, Tudó considera positiu “diversificar l’activitat econòmica de la parròquia i buscar alternatives durant l’estiu” però alerta que “potser el tercer llac de Tristaina no era el lloc adient per portar-la a terme, tot i els informes previs favorables”.

Per la seva banda, Choy s’ha reafirmat en la petició de dades sobre la prova pilot de la instal·lació d’una barrera per l’accés al pàrquing de Sorteny i del servei d’autobús des del Serrat fins a Sorteny. La consellera comunal reclama les xifres per saber “si calia un autobús tan gran i si el tancament de la barrera de Sorteny ha sigut beneficiós”. Recordem que el Comú va adjudicar el servei d’autobús a l’empresa que oferia el vehicle més gran, oferint 50 places cada 20 minuts per pujar a Sorteny, 150 persones per hora.