L’A+I Ordino s’absté en la votació de la revisió del POUP per “no poder-lo consultar amb el temps necessari”

Les conselleres de L’A+I Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, s’han abstingut en la votació de la primera revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme (POUP) de la parròquia perquè la majoria no ha complert amb el compromís de reunir-se amb tots els propietaris afectats i per no rebre la documentació amb el temps suficient per analitzar-la.

Eva Choy ha argumentat l’abstenció de L’A+I en el fet que “tot i que vam rebre la documentació dins del termini, divendres passat, el POUP és un document molt extens i no ens ha donat temps de verificar si les al·legacions acordades en la Comissió d’Urbanisme s’han recollit al POUP”. A més, ha recordat que “la minoria no ha disposat de l’ajuda d’un ‘assessor personal’, pagat entre tots, com sí que ho ha fet el Cònsol Major”. En aquest punt, Sandra Tudó ha remarcat que “en el seu moment ja no ens va semblar bé la contractació d’aquest assessor, que té tràmits pendents amb la Batllia per temes relacionats amb plans d’urbanisme, i perquè pensem que hi ha professionals a la casa que també ho podien fer”. També ha remarcat que “la minoria no ha rebut cap retorn per aquesta assessoria”.

“Dubtem que la revisió del POUP afavoreixi la construcció de nous hotels”

Les limitacions contemplades en la revisió del pla d’urbanisme per la construcció de nous hotels, les parcel·les hauran de mantenir un 70% de zona verda, “farà que en terrenys petits no surti a compte construir-ne per la qual cosa considerem que no és gaire afavoridor” ha considerat Choy. A més, el nou POUP contempla hotels de fins a un màxim de 120 habitacions que “no deixaran de ser hotels grans i, al nostre entendre, Ordino és una parròquia per tenir hotels de dimensions més reduïdes” ha conclòs.