Idees en cmú per a la cultura a Ordino

EVA CHOY: “Des de la candidatura de Liberals d’Andorra + Independents per la parròquia d’Ordino creiem que el Centre de Congressos està desaprofitat i que s’hauria de dinamitzar perquè tots els ciutadans de la parròquia en gaudeixin i en treguin profit”.

Les candidates de Liberals d’Andorra + Independents per a la parròquia d’Ordino Eva Choy i Roser Carmona Font, han aprofitat per presentar les seves propostes en l’àmbit Cultural al costat del Centre de Congressos, centre que creuen que s’ha de dinamitzar perquè està molt poc utilitzat.

Des de la candidatura es vol apostar per convertir l’actual Centre en un espai polivalent, social i multicultural on poder realitzar activitats de formació, lúdiques, culturals, artístiques i socials. “Es podria convertir aquest espai que ara no se li dóna servei en un put de referència perquè totes les entitats de la parròquia s’hi sentin representades” argumenta Eva Choy, candidata número dos a la llista. “El poble necessita una Sala d’Actes, un lloc per fer-hi representacions artístiques, sense deixar de banda el sector privat, l’hoteler i restaurador, que també en podria treure porfit”.

Una altra proposta és crear un Consell de Festes, format per gent del poble i amb la col·laboració del comú per tal d’oferir un ampli ventall d’activitats culturals dirigides a totes les edats per tal que tothom pugui expressar les seves capacitats artístiques.

A més, la llista encapçalada per Sandra Tudó pretén impulsar les activitats tradicionals culturals de la parròquia i recuperar les festes i activitats tradicionals tant actuals com aquelles més ancestrals i que s’han anat perdent al llarg del temps.

D’altra banda s’ha argumentat la necessitat d’augmentar el fons de la biblioteca, actualment molt pobre, i adaptar-ne els horaris d’obertura al públic a les necessitats dels usuaris. Es vol modernitzar la
biblioteca i adaptar-la a les noves tecnologies.